Om

Dansk Design Talent er i dag et samlingssted for designrelaterede emner, og blandt de emner, der tidligere var behandlet – men ikke er det mere – er for eksempel:

Du kan benytte søgefunktionen til at finde det, der især interesserer dig i relation til stedet her. Og er du særlig interesseret, kan du her se, hvem der var dommere dengang:

Til at finde vinderen af DANSK Design Talent – Magasin prisen er der nedsat en dommerkommité. Et bredt udsnit af fagligt kompetente danske og internationale branchefolk og modespecialister vil igennem votering og nærmere studie af de endelige kollektioner afgive deres stemme. Der kan også stemmes online og disse resultater sammenlagt afgøre hvem der vinder den præstigefyldte pris.

Eva Kruse
Adm. direktør, Danish Fashion Institute

As Øland
Kreativ chef, Dansk Mode & Tekstil

Kim Grenaa
Kreativ direktør, GrenaaBuchard

Uffe Buchard
Kreativ direktør, GrenaaBuchard

Kristian Andersen
Direktør, CIFF

Jan Carlsen
Grundlægger og ejer, Vision

Christian Gregersen
Grundlægger og ejer, Gallery

Malene Malling
Direktør, Malling Publications

Nina Wedell-Wedellsborg
Bestyrelsesmedlem, Magasin du Nord Fonden

Margareta van den Bosch
Kreativ direktør, H&M

Margrethe Dal
Indkøbsdirektør, Magasin

Justin O’Shea
Indkøbsdirektør, Mytheresa.com

Robert Nordberg
Moderedaktør og stylist

Colin McDowell
Modeskribent

Hilary Alexander
Modekonsulent og stylist

Robert Rydberg
Freelance Stylist

Anders Sølvsten Thomsen
Moderedaktør, LOVE Magazine

Line Hindsgaul
Moderedaktør, Alt for Damerne

Mie Juel
Moderedaktør, ELLE Danmark

Niels Pedersen
Modejournalist, Politiken

Rikke Agnete Dam
Moderedaktør, Børsen

Gertrud Bønnelykke
Moderedaktør, Eurowoman

Maiken Winther
Moderedaktør, Costume

Frederik Andersen
Moderedaktør, Euroman

Sidsel Alling
Moderedaktør, Soundvenue

Moussa Mchangama
Redaktør, DANSK Magazine

Chris Pedersen
Redaktionschef, Cover og Cover Man

Jacob Petersen
Adm. direktør og redaktionschef, Nordic Man

Kathrine Houe
Moderedaktør, IN

Sarah Skarum
Journalist og Livsstilsredaktør, Berlingske Tidende

Vibeke Nielsen
Moderedaktør, Femina

Charlotte Sandgren
Moderedaktør, Woman

Sille Henning
Freelance stylist

Lotte Freddie
Freelance journalist

Elsebeth Mouritzen
Chefredaktør, DANSK Daily

Cathrine Park
Redaktør, Aller Media

Maria Mackinney-Valentin
Lektor, Det Kongelige Danske Kunstakademis Skole for Design

Susie Bubble,
Blogger, Stylebubble

Cindie Dahl Hiort
Blogger, Into the shades

Stefanie Gundelach
Grundlægger, Anywho

Pernille Teisbæk
Blogger & stylist, Look de Pernille

Tikkie Iversen
Blogger, Adélie

Lotte Skovgaard Nielsen
Blogger, The Style Cavalry

Trine Kjær
Blogger, Trines Wardrobe

Frederikke Toftsø
Blogger, Fredes blog

Melissa Bech
Blogger, Feed my ego

Marie Hindkjær
Blogger, Blame It On Fashion

Mentorerne

Det var også nogle stærke navne:

Bjørn Bruun
Bjørn Bruun er sammen med sin bror, Theis Bruun, skaberne bag det anerkendte danske brand Bruuns Bazaar, som har stor succes såvel i Danmark som i udland. Bruuns Bazaar blev lanceret i 1994 og fik som det første danske modehus en invitation til det officielle kalendershow i Paris i 1999. Siden da er det gået stærkt, og de har nu egne butikker i Danmark, Norge, Sverige og Frankrig, og er repræsenteret i over 1000 butikker i 30 lande. Bruuns Bazaar blev i 2010 kåret til Årets Danske Brand til DANSK Fashion Awards. Som et led af DANSK Design Talent – Magasin Prisen er Bjørn Bruun blevet valgt som mentor for designtalentet Kjetil Aas.

Baum und Pferdgarten
Designerduoen Rikke Baumgarten og Helle Hestehave står bag det succesfulde danske brand Baum und Pferdgarten som blev etableret i 1999. Virksomheden voksede hurtigt og er i dag at finde i mere end 20 lande verden over, bl.a. i Tokyo, Hong Kong, New York, Sydney, Reykjavik, London og Paris. Kendetegnet for de to designere er deres fascination af kontraster, hvilket giver deres kollektioner et dualistisk touch. Baum und Pferdgarten har gennem årene vundet en række priser, for bl.a. Bedste Danske Mærke, ALT For Damernes prestigefyldte designpris Guldknappen og senest vandt brandet Årets Designer til ELLE Style Awards 2014. Rikke og Helle vil agere mentor for designtalentet Mark Kenly Domino Tan i konkurrencen.

Christian Stadil
Manden bag sportsmærket Hummel, Christian Stadil, er en af Danmarks mest markante og karismatiske erhvervsledere, kendt for sin filosofiske tilgang til erhvervslivet. Christian har på få år gjort Hummel, som bl.a. er kendt for at have været det danske fodboldlandholds tøj-sponsor gennem mange år, til et af de mest trendy sportstøj- og modebrands. I 2005 blev Christian Stadil kåret til en af Skandinaviens tre mest succesfulde erhvervsledere og året efter modtog Hummel International A/S Marketingsprisen. I 2007 vandt Hummel bl.a. en af verdens største design priser Global Style Award og sidder i dag i flere nationale og internationale tænketanke. I forbindelse med konkurrencen DANSK Design Talent – Magasin Prisen, vil Christian Stadil fungere som Trine Lindegaards mentor.

Ivan Grundahl
Gennem de sidste 30 år er den danske designer Ivan Grundahl blevet mere og mere kendt i de Skandinaviske lande, primært for sit grove strik og mørke farvepallet. Hans designs er cool og internationale, og kombinerer ofte asymmetriske linjer, skæve silhuetter og det rene skandinaviske cut i sine urban outfits – en sand mester i avantgarde. Ivan Grundahl har butikker i Danmark og er etableret i Nordeuropa såvel som USA. I det sidste årti har Ivan Grundahl ikke kun fastholdt sit ry i dansk mode, men også internationalt, hvor hans indflydelse stadig bliver større. Ivan Grundahl vil i DANSK Design Talent – Magasin Prisen agere som menter for designtalentet Freya Dalsjø.