Gulvbelægninger

Er der noget, jeg ikke bryder mig om, så er det, når jeg besøger offentlige bygninger, hvor der ikke er elevatorer. Det her med at gå op ad trapperne – helt op til 4. eller 5. sal er helt ok med mig. Men at gå ned af dem igen – det er jeg altså bange for.
Det har noget at gøre med, at jeg for nogle år siden faldt på sådan en trappe og slog mig meget voldsomt. Jeg brækkede en arm og fik et kæmpe, blåt øje. Faldet skræmte også andre mennesker. De hjalp mig med at komme på benene igen og fik mig på skadestuen.

Offentlige bygninger

Så den oplevelse har betydet, at jeg er meget opmærksom på, hvad det er for nogle gulvbelægninger, der er i offentlige bygninger. Og hvordan de mærker deres trapper. Nogle har sådan nogle striber på trappetrinene, så man kan se trinets ’grænse’. Andre har ikke. Det kan være ret svært at vurdere en gang imellem, hvor højt trinnet er. Og det var sådan en fejlvurdering, der var skyld i mit fald dengang.

Nu står jeg så i den situation, at jeg er i gang med at lave planerne for renovering af en gammel industribygning, som ligger lidt uden for Kolding. Den skal laves om til kontorbygning, så vi skal have lavet nye rum, lagt nye gulve, og selvfølgelig skal der sættes nye vinduer i bygningen.

Ejerne af bygningen er meget idealistiske og vil gerne have, at vi forsøger at bevare bygningens oprindelige udtryk. Klart nok. Det er en flot bygning, men vi kan ikke undgå at lave en del indgreb. Et af de indgreb, som vi ikke kan undgå, er at installere elevatorer. De kan heldigvis installeres diskret ved siden af trapperne. Mit problem er bare, at jeg skal have gjort det på en måde, så det helt nye element (elevatorerne) ligesom blender sammen med det gamle (trapperne).
Det er lidt af en opgave. Funktionelt har jeg fundet løsningen. Men æstetisk har jeg endnu ikke fundet ud af, hvordan det skal løses. Det har både noget at gøre med elevatorernes døre, mærkningen på trappen ved siden af, og selvfølgelig materialerne, vi skal bruge.

Professionelt gulvfirma

I forbindelse med en tidligere opgave var jeg i kontakt med et gulvfirma i Kolding. Jeg havde søgt efter ”Gulve Kolding” på Safari og havde fundet https://a10.dk/. De virkede, som om de har stor erfaring med gulve i erhvervsejendomme, og da jeg talte med en af deres medarbejder, fik jeg at vide, at de gerne vil give os forslag igen, hvis vi skulle få brug for det i fremtiden.

Jeg tror faktisk, at jeg vil kontakte dem for at høre, om de har et godt forslag til, hvordan jeg får de to elementer blendet sammen på en god og smagfuld måde – sådan visuelt. Måske har de en god idé. Det skader i hvert fald ikke at spørge dem. Hvor har jeg deres telefonnummer? Jeg ikke gemt det på min mobil. Jeg må tilbage til tegnestuen og finde det frem og booke et møde med dem.

Bookmark permalink.