Designer-badeværelse

Så er hjemmedesigneren i gang igen. Min mand har besluttet sig for, at nu skal vores badeværelse totalrenoveres. Han har fablet om det i lang tid. Jeg har holdt lidt igen, dels på grund af økonomien, dels, pga. at jeg faktisk er tilfreds med badeværelset, som det er nu.
Jo, jeg er enig i, at det vil være dejligt at få lagt gulvvarme og at få flotte armaturer. Men jeg kender ham: Når han har sat sig noget i hovedet, er der ingen vej udenom. Og han er faktisk dygtig med sine hænder. Så jeg har givet ham grønt lys for at komme i gang. Han skal bare sørge for, at alle installationerne er i overensstemmelse med lovgivningen.

Håndvask på højt niveau

Vi har allerede bestilt de nye klinker til gulvet. Italienske, små firkanter i en fin, beige farve. Varm farve. Han har også vist mig, hvilken håndvask han gerne vil have. Den er flot. Den er i den her stramme stil, som han er ret vild med lige nu. Jeg er lidt spændt på at se, hvilket blandingsbatteri han vil vælge til den. Jeg ved, at han er ret glad for kobberfarvede armaturer, men det skal passe til bruserens – og det skal altså afstemmes med klinkernes og væggenes farver. Jeg håber, han finder armaturer, som også svarer til håndvaskens og toilettets stramme stil.

Planen er, at han starter med gulvet. Samtidig sættes vask og toilet op. Det betyder, at vi ikke kan bruge toilettet i en uges tid, regner jeg med. Vi må nøjes med gæstetoilettet. Ok. Håndværkeren, som skal hjælpe med gulvvarmen, har ikke tid før end i midten af næste uge.

Jeg har lovet at hjælpe ham med malerarbejdet. Det gør jeg gerne. Har han fundet farven, der passer? Ja, det mener han. Det er en grå farve. Kommer det ikke til at stå hårdt mod farven på klinkerne? Jeg mener, er det ikke en kold farve at få på væggene?

Jeg fortæller ham, at jeg synes, at vi bør holde farven på væggene i samme nuance som klinkerne. Kan vi ikke gå ned til maleren og se, om han kan finde en RAL, som passer?

Hvad med blandingsbatteriet

På vej til maleren kommer vi forbi en VVS‐forretning. Vi skal lige ind og kigge på blandingsbatterier til håndvasken og bruseren. Der er nogle flotte, enkle italienske nogen. De er ret dyre, men når vi nu alligevel har bestemt os for at få badeværelset i tip-top stand med godt design, så må vi tage den udgift med. Det er godt kram, de der armaturer. Jeg tror, de kommer til at passe fint til badeværelset. Jeg kan godt se, hvor min mand vil hen med sit projekt. Han har ret.
Nu må vi så se, hvor lang tid det vil tage ham at få lavet hele projektet. En uge bliver vist ikke nok. Vi skal bestille blandingsbatterierne – og det kan tage op til 5 uger før de kommer. De bliver lavet i Italien, og fabrikken har lukket her i august måned. Italiensk sommerferie. Det er jeg ikke sikker på, at min tålmodighed rækker til. Kan vi finde et andet sæt blandingsbatterier?