Vel designet rengøring

Det har regnet virkeligt voldsomt her i Brabrand, hvor vi bor. Det har været så slemt, at vores kælder er oversvømmet. Ubehageligt. Mange af vores ting, som vi havde stående dernede, er fuldstændigt ødelagte. Rummet, hvor vaskemaskinen står, og som vi bruger til at tørre tøj i, er værst ramt. Vi kan vist godt smide sengetøjet, vi havde til tørre ud. Vores nabo er også blevet ramt af oversvømmelse, men dog ikke så slemt som os. Hans hus ligger lidt højere oppe på bakken end vores.

Vandskader

Vi skal nu til at finde ud af, hvordan vi får ryddet op og gjort rent i kælderen. Forsikringsselskabet anbefalede, at vi bruger et professionelt selskab. De har erfaring og ved, hvordan de skal håndtere den slags. Fordi vi ikke ved, hvordan kloakeringen her i området er, så kan det være sundhedsskadeligt at udføre den slags arbejde. Vi skal helst undgå, at I bliver syge.

Det havde vi ikke tænkt på. Vi så bare det brune vand og tænkte, at det må være mudder fra haven, som er sivet med ind. Vi tænkte slet ikke på at det kan være vand fra kloaksystemet, som er trængt ind i kælderen.

Brabrand

Vi har derfor kontaktet et firma, der arbejder med professionel rengøring i Brabrand. De forklarede, at de har rigtigt mange opgaver i disse dage. Der er mange, som er blevet ramt af oversvømmelser i deres kældre. De kunne simpelthen ikke nå at komme ud til os i løbet af dagen. ØV!

Jeg kontaktede andre firmaer, som kan gøre rent her. Dem, som jeg talte med, kunne ikke udføre opgaven på grund af tidspres. Et af rengøringsfirmaerne, jeg talte med, foreslog, at jeg fandt et firma fra Aarhus.

Aarhus

Frem med telefonbogen igen, og ind på nettet for at finde et firma, der kan klare opgaven hurtigt. Jeg fandt et firma med den simple søgning ”rengøring i Aarhus”: https://www.aarhusren.dk/ . Ringede op til et det. Jo, de havde hørt om oversvømmelserne her i Braband. De var også blevet kontaktet af andre beboere herfra. Desværre måtte de også afslå, fordi de simpelthen ikke har nok personale, som har erfaring med den slags opgaver.

Fik efter lang ventetid i telefonen endelig fat i et af de større århusianske rengøringsfirmaer. Talte med en sød kvinde, som kiggede på deres timeplaner, mens hun sludrede løs om oversvømmelsen. Hun havde også hørt om dem. Hun fortalte, at der er mulighed for, at de kan komme og få rengjort kælderen her – men først dagen efter, men tidligt om morgenen.

Vi lavede en aftale, og vi venter med at gå ned i kælderen til, efter rengøringsfolkene har været her i morgen.

Under samtalen, jeg havde med kvinden, fik hun nævnt noget om, at udgifterne til serviceydelser kan trækkes fra i skat. Jeg havde ikke, tankerne med mig under samtalen med hende, så jeg spurgte ikke ind til det, men lod det glide af. Men nu, hvor jeg er roligere, og ved, at kælderen bliver gjort ren igen, så tænker jeg, at jeg lige skal have undersøgt det nærmere.

Miljøet tæller

Jeg blev faktisk ekstra positivt stemt, da jeg fandt ud af, at firmaet er førende i Århus med hensyn til miljøvenlig rengøring – se her.

Bookmark permalink.