Det glemmer webdesigneren

Talent for design er ikke nødvendigvis også talent for, hvad der kræves af hjemmesider anno 2019 og frem. Det er et stadigt voksende problem, at mange designere ikke har sat sig ind i, hvor vigtig en lynhurtig hjemmeside er. Ofte er det slutkunden – altså hjemmesidens ejer – der ender med problemet. Men hvad er egentlig problemet?

Google kræver hastighed

I takt med udbredelsen af smartphones over de seneste 6-8 år har brugen af internettet ændret sig markant. I dag er der flere smartphones online, end der er desktops – altså målt på antal besøgende på hjemmesider. Nogle brancher mere udtalt end andre selvfølgelig.

Da Google er de facto indgangsporten til nettet, har de over de seneste år skærpet deres krav til hjemmesiders hastighed. Og hermed menes den hastighed, hvormed en hjemmeside loades i en browser. Hastigheden er også blevet en faktor blandt mange, der afgør, hvordan Google placerer hjemmesider i en søgning. Det bekræftes af de førende eksperter i både ind- og udland. For eksempel af SEO konsulenten Thomas Rosenstand, der udtaler: “Det er afgørende vigtigt med en minutiøst optimeret hjemmeside i relation til hastighed i dag. Længere er den ikke!” Kilde: concept-i.dk

Brugerne kræver fart

Brugerne er enige med Google: En hjemmeside / webshop skal være lynhurtig at indlæse på en mobiltelefon. Faktisk er der forsøg udført af Amazon, der viser dramatiske fald i omsætningen allerede ved en forlænget loadtid på 0,4 sekunder!

Så længe alle hjemmesider er langsomme, er der ikke rigtig nogen, der gør anstød af det – men flere og flere arbejder aktivt med at forbedre loadhastigheden, og det sætter dem, der ikke gør, bagud.

Hvad kan man gøre?

Der er lavt hængende frugter som for eksempel korrekte billedstørrelser og korrekt komprimering af grafikfiler, som de fleste kan arbejde med selv. Men hovedparten af arbejde med hastighedsoptimering kræver ekspertbistand. Det gælder, uanset om man har sin hjemmeside bygget i det kendte og elskede WordPress – eller for eksempel i Magento eller andre shopplatforme.

En af de meste anerkendte eksperter på området er Kim Tetzlaff, der specialiserer sig i hastighedsoptimering af stort set alle platforme inkl. WordPress: https://kim-tetzlaff.dk/hastighedsoptimering/

Tag området alvorligt – stil krav til din webdesigner og dine udviklere!

Bookmark permalink.