Forsinket flyafgang

Ingen bryder sig om at blive forsinket. Men forsinkelser sker. Det er uundgåeligt, og grundene til forsinkelser kan være mange. Sygdom kan forsinke udførslen af et stykke arbejde. Dårligt vejr kan være skyld i en flyforsinkelse. Glemsomhed kan også være skyld i, at du ankommer – forsinket – til et møde.

Er man på vej fra et sted til et andet, er det værste, der kan ske, at transportmidlet bliver forsinket. Det kan være, du er på vej i bil, men bliver forsinket på motorvejen, fordi der er sket en ulykke, og du er nødt til at vente i køen.
Det kan også være, at S-toget er forsinket på grund af sporarbejder et andet sted på linjen. Alle, der bor i Storkøbenhavn, har prøvet at stå på en kold togperron og vente på et forsinket tog. Eller bussen, som ikke kommer til tiden.

Flyforsinkelser

Flyforsinkelser sker også. De sker ofte på grund af vejrforholdene. Er skylaget for lavt, så sigtbarheden er lav, kan flyet slet ikke lande. Så kan det være, at det må cirkle rundt, indtil skydækket har flyttet sig, så sigtbarheden er ok. Men der sker også på grund af tekniske fejl. Det kan fx være, at et fly er landet, og skal afsted igen 40 minutter senere. Måske er der noget galt med det hydrauliske system. Det skal laves med det samme, så flyet kan lette og komme tilbage til sin base. Reparationen kan tage mange timer. Og så er flyforsinkelsen en kendsgerning!

Ved du i øvrigt, at man kan få en klækkelig erstatning ved forsinket fly?

Problematisk

En enkelt flyforsinkelse kan volde meget store problemer for andre flyselskaber. Det kan næsten sammenlignes med et dominospil, hvor brikkerne vælter én efter én: Du sidder måske i Wien og venter på, at flyet til København er klar til at boarde. Det sker bare ikke til tiden. Hvorfor? Fordi det fly, du skal med, venter på, at et andet fly skal lande i Wien, så nogle passagerer, som er ombord på det fly, kan komme med flyet til København, som du også skal rejse med. Så kan det tænkes, at flyet til København bliver forsinket. Problemet bliver stort, især stort, hvis forsinkelsen er forbundet til en stor lufthavn, som har meget trafik. Fx Schwechat (Wien) eller München. Det er to af Europas største lufthavne, og når de oplever flyforsinkelser, så opstår der simpelthen kaos. Rejsende, som skal videre derfra ud til andre steder i verden, bliver forsinkede, og det får konsekvenser for andre lufthavne.

Er der tale om en flyforsinkelse, som rammer en lille lufthavn – med få ankomster og afgange – behøver konsekvenserne ikke at blive så store.

Men derfor er den irriterende alligevel. Der er altid folk, som skal videre, der er meget ofte folk, som venter på, at et kært menneske ankommer, og ventetiden bliver til spildt tid. Og den forsinkede rejsende bliver træt. Det er trættende at vente i en lufthavn. Man har måske rejst i mange timer for at komme dertil, kun for at få at vide, at der er en flyforsinkelse. At vente i en lufthavn er som regel ikke et problem i 20 minutter for en rejsende, men skal man slå 3 timer ihjel, kan det blive en meget frustrerende oplevelse.

Bookmark permalink.