Hjælp med ACT i Aarhus

Livet er sommetider meget uretfærdigt. Men der er jo egentlig ikke nogen, som har lovet os, at det er – eller skal være – retfærdigt. Det er vist en idé, vi har fået via den demokratiske velfærdsstat, som havde økonomien i orden, og derfor, også råd til at skabe velfærd, i retfærdighedens navn. Amen.

Ja, jeg mener det faktisk. Du må gerne se det som ironisk, men det er helt ærligt ment. Det betyder ikke, at jeg ikke ønsker retfærdighed og velfærd for alle. Det gør jeg nemlig.

Jeg kan bare se, at mange mennesker har brug for at lære at acceptere, at livet kan gøre meget ondt på os. Vi kan miste et menneske, vi elsker højt, vi kan blive fyret fra et job og have svært ved økonomisk at håndtere dagligdagen – eller det kan være, at vi føler os uretfærdigt behandlet af en eller anden årsag. Det kan også være, at vi bliver udsat for en ulykke. Når noget uretfærdigt sker for os, kan vi meget nemt blive stressede, eller værre endnu: angste og deprimerede. Det kan også være, at vi fuldstændigt mister selvtilliden. Det kan føre til langvarige og alvorlige sygdomme. Vores handlekraft kan blive lammet, og vi ryger ind i en bane, hvor ensomhed hersker. Det er ikke sjovt for nogen. Og jeg ønsker det, ikke sker. Selv ikke for min værste fjende.

Stress kræver hjælp

Hvis du fx går og føler dig stresset af en eller anden årsag. Måske læser du til eksamen eller synes, du har for meget arbejde, ja så går du måske i virkeligheden og synes, at livet er uretfærdigt overfor dig. Det kan være, du ligger søvnløs om natten af angst for ikke at vågne til tiden.

Har du sådanne tanker, og udviser du den slags symptomer, så vil jeg anbefale, at du besøger en ACT terapeut. En ACT terapeut arbejder med en særlig form for terapi, som i korthed går ud på at lære dig at håndtere de negative overbevisninger, som du går og kæmper med. Terapeuten forsøger ikke at fjerne de smertefulde følelser eller tanker, men derimod hjælper han eller hun dig til at acceptere, at du måske er vred eller sorgfuld. Ved at lære at genkende og acceptere, at du har de negative følelser, kan du nemlig bedre passe på dig selv.

ACT og Coaching i Århus

Du kan nemt finde en ACT terapeut i Aarhus eller København. Der er mange i de større byer, hvor livet er mere stressfyldt. Du kan fx søge på nettet efter coach Aarhus, og du vil se mange terapeuter, som kan hjælpe dig videre – eller gennem en svær periode i dit liv.

Det kan være en god investering for dig at besøge en ACT terapeut, fordi han eller hun ikke kun hjælper dig ud af en svær periode. Ofte kan terapeuten hjælpe dig så langt, at du bliver mere kreativ, og din motivation stiger. Det er værdifuldt og giver dig mere glæde. Er det ikke det, vi alle gerne vil opnå i vores liv? Få glæden tilbage motivation til at gøre tingene, vi drømte om, og opnå et selvværd, som vi kan bevare?
Det vil jeg mene.