Klogt at have styr på sine forsikringer

Det er de klogeste, der har styr på deres forsikringer!

For rigtig mange danskere er det en jungle på størrelse med pensionsopsparingen at hitte rede i alle de forsikringer, man bør have. Det kan også virke helt uoverskueligt at gå i gang med at få et overblik. Der findes jo snart ikke den ting eller hændelse, man kan blive forsikret imod.

Men lad os alligevel prøve at gøre forsøget, for det er klogt at have styr på sine forsikringer – ikke mindst de mest nødvendige: En indboforsikring dækker dine ejendele, hvis boligen brænder eller får besøg af tyveknægte, der stjæler din fladskærm og iPad. En indboforsikring dækker altså de ting, der hører til i din bolig.

En ulykkesforsikring er også en af de forsikringer, du bør have. Den dækker naturligvis i det tilfælde, at du selv kommer til skade udover det, som den danske sygeforsikring dækker. Det kan for eksempel være en knækket tand eller udgifter til en fysioterapeut efter en ulykke.

Ansvarsforsikring og kaskoforsikring

Hvis du ejer en bil, motorcykel, knallert eller endda en hest, kan du komme til at ødelægge andre menneskers ejendom. Derfor siger loven, at du skal have en ansvarsforsikring, når du ejer en eller flere af disse befordringsmidler.

Hvis du har en dyrere bil, skal du overveje en kaskoforsikring oveni, og hvis du er glad for din cykel, og den repræsenterer en vis værdi, skal du overveje en særlig cykelforsikring ud over indboforsikringen.

Endelig er det også værd at huske, at du er dækket ind ved rejser uden for landene i EU med en rejseforsikring. Det skal du naturligvis kun overveje, hvis du har hyppig rejseaktivitet.

Det er i øvrigt også klogt at gå alle dine forsikringer igennem en gang om året for at tjekke, at de stadig er relevante eller om der er detaljer, der skal rettes til. I sidste ende kan det spare dig for mange penge.

Læs meget mere om alle typer forsikringer på Pengeguru.dk, hvor du også finder en oversigt over de bedste forsikringsselskaber i Danmark.

Bookmark permalink.