Juletrolde

Jeg har i, rigtig lang tid gerne ville eje en gryde af støbejern. Jeg har en idé om, at de er bedre end almindelige stålgryder. Det er noget med, at de holder bedre på varmen, og at man ikke behøver at sætte fuld blus på, når man laver mad i dem. Men af en eller anden grund, så er de ikke så nemme at finde. Det er nemt nok at finde stegepander, der er lavet af støbejern. Men gryder, det er lidt sværere. I hvert fald her i byen, hvor jeg bor. Det er en lille by, og der er ikke så mange, der forlanger særlige produkter. Den lokale isenkræmmer dækker de fleste menneskers behov fint. Men det her med en gryde af støbejern kan han ikke klare.

Købe juletrolde med

Han har dog fortalt mig, at hvis jeg fortæller ham, hvor stor en gryde jeg har brug for, så vil han gerne bestille en hjem til mig. Jeg skal bare regne med, at jeg skal betale lidt ekstra for forsendelsen af den. Gryder af støbejern er jo tunge. Måske jeg skulle købe de charmerende juletrolde fra familien Grandam og så spare fragten på dem? Jeg overvejede hans tilbud, men tænkte, at hvis det er sådan, så kan jeg vel selv finde lige præcist den støbejernsgryde, jeg vil have på nettet og få den sendt til mig direkte.
Så jeg takkede pænt for hans tilbud, men afslog. Og så satte jeg mig hjem foran skærmen for at finde en gryde af støbejern.

Heldigvis fandt jeg svaret

Jeg kan godt afsløre, at det var noget af en rejse ud i virtuel gastronomi og køkkengrej. Men mit elskede Kram og Kanel svigtede ikke. Det skulle ikke undre mig, hvis jeg sammenlagt har brugt et par ugers tid på at finde den rigtige gryde. Undervejs har jeg naturligvis også fundet en del opskrifter, som skal afprøves, når min nye støbejernsgryde kommer. Det handler om supper og simreretter. Ja. Jeg elsker simremad. Og opskrifterne, jeg har fundet, har alle noget nyt, som jeg ikke har prøvet at lave før. Fx har jeg aldrig lavet simremad med lammekød. Det er, fordi jeg elsker stegt lammekølle – og jeg er god til at lave sådan nogle. Langtidsstegt i ovnen med ærter eller kartofler. Men jeg har aldrig lavet noget så simpelt som lammefrikassé. Pudsigt ikke? Jeg fandt en spændende opskrift med lam og trøffel. Det skal simpelthen prøves af. Problemet er, at det lokale supermarked ikke sælger trøfler. Så de skal vel også bestilles hjem. Hvor længe kan sådan nogle svampe egentlig holde sig?

Pointen skal være der

Der er ligesom ikke nogen pointe i, at jeg bestiller trøfler på nettet nu. Jeg har jo lang ventetid, inden jeg får mine nye gryder. (Ja, jeg bestilte 2 – en stor og en lille.) Forhandleren skrev til mig, at gryderne, jeg bestilte via hans webshop, desværre ikke er på lager. Så jeg spurgte ham om, hvornår han forventer at få dem igen. Svaret var om 3 måneder! Det betyder, at jeg kan regne med at få mine gryder omkring d. 1. december. Lige i tide, til at jeg kan nå at øve mig med de nye gryder. Måske skal vi have grydestegt juleand i år.
Trøflerne bestiller jeg efter nytår.

Bookmark permalink.