Kulden på vej

Sensommeren er ved at gå på hæld, og efteråret banker på døren. Jeg kan allerede se, at skovens farver er begyndt at ændre sig. De er ligesom blevet dybere og sådan lidt ’forældede’, kan man måske sige. Jeg har haft en god sommer. Ja, det har været stille, fordi jeg har haft en rigtig lang sommerferie. 6 uger. Jeg har haft en del ferie til gode, så det har været meget fredeligt. Jeg gjorde jo også som så mange andre danskere: Blev hjemme. Normalt rejser jeg til udlandet i mindst 3 uger hver sommer. Men altså ikke i år.

Hvor blev sommeren af

Og nu er jeg så her, klar til at starte på mit arbejde igen på mandag. Jeg kan sige med sikkerhed, at mine kollegaer forventer at høre om forskellige eventyr, jeg har oplevet. Sagen er bare den, at jeg ikke har oplevet noget. Hvor er sommeren blevet af? Hvad har jeg brugt den til? Ærligt talt, jeg ved det ikke. Jeg har brugt lidt tid på at lære mig selv at tegne. Det er ikke så spændende at fortælle om. Jeg er ikke god til det. Jeg har også gået lange ture i skoven. På bare fødder eller med sandaler på. Uden regntøj eller bare med en let vindjakke med mig.

Listen

Egentlig havde jeg lavet en lang liste over ting, jeg skulle nå i løbet af min ferie. Den ligger stadig i min rodeskuffe inde på mit kontor. Jeg har ikke fået gjort noget som helst ved nogle af de projekter, jeg havde planlagt. Der er ikke meget at fortælle om til kollegaerne på mandag. Det kan jeg godt se. Men jeg vil sige, at jeg faktisk ikke har dårlig samvittighed over ikke at have lavet noget som helst. Og dog. Der er én ting, som jeg egentlig har dårlig samvittighed over ikke at have fået gjort: Jeg havde jo lovet mig selv – der tilbage i marts måned – at jeg skulle købe en ny efterårsjakke til mig selv. Det har jeg heller ikke fået gjort – og nu, hvor jeg står og lægger tøjet sammen, kommer jeg i tanke om det. Den gamle er virkelig så slidt, at jeg ikke kan være bekendt overfor mig selv at vise mig i den. Jeg må gøre noget – hurtigt. Jeg skal ikke fanges i en af de første efterårsstorme i en gammel og tyndslidt jakke.

Jakker og overtøj på indkøbslisten

Min cykel har jeg heldigvis holdt ved lige. Op på den og så ræse ind til byen. Jeg skal på apoteket og købe mundbind først, og så skal jeg ind i storcenteret for at kigge på jakker og overtøj til kvinder. Det er absolut nødvendigt. Jeg møder ikke på arbejde på mandag, hvis jeg ikke kommer hjem med en ny jakke. Basta!

Heldigvis ved jeg lige præcist, hvilken butik jeg skal gå ind i. Og jeg ved, at de altid har mindst tre modeller af, hvad jeg skal bruge, som jeg kan lide. Om det er jakker, bluser, nederdele eller accessories. De har altid noget. Så det handler bare om at vælge.

Bookmark permalink.