Øreringe og smykker

Jeg har en nevø, som jeg skal give en gave. Vi har altid haft en aftale om, at når han bliver 16, så skal jeg have ham med på værtshus, og han skal introduceres til det københavnske natteliv. Nu er det sådan, at han bliver 16 i næste uge. Men vi kan ikke komme på værtshus. Det ville ellers have været ret sjovt. Men jeg kan give ham en fødselsdagsgave, som han slet ikke regner med, at jeg kan finde på at give ham.

Herresmykke

Jeg har en ret klar idé om, hvad jeg skal give ham i fødselsdagsgave. Jeg har jo set ham udvikle sig lige, siden han blev født. Han er en flot fyr. En rigtig hjerteknuser. Men han mangler en ting. Og det giver jeg ham: et par øreringe. Ja, jeg ved godt, at min søster nok ikke vil være helt glad for, at han skal have sådan et par. Hun er så konservativ. Drenge går ikke med øreringe. Det kan jeg så lige fortælle hende, at det ikke passer. Der er mange drenge, der går med øreringe og andre herresmykker. Nogle kan være mere provokerende og forfærdelige at se på. Men de fleste kan faktisk være ret flotte. Og hvad er det i øvrigt for noget vrøvl, når folk siger, at mænd ikke går med smykker. Det har de altid gjort.

Øreringe til mænd også

Bare gå på Statens museum for kunst. Der kan du se billeder af mandlige kongelige og personligheder, der går både med fingerringe og øreringe. Og store halskæder. Så væk med den holdning, at smykker kun er til kvinder. Jeg har været inde på site, som jeg fandt, da jeg ledte efter øreringe til mænd. Der fandt jeg et par, som jeg købte til ham efter at have læst en fremragende artikel om maskulinitet og smykker. De er ret flotte. De er ikke alt for store. De er heller ikke særligt dyre. Så det betyder, at der er flere penge til værtshusbesøgene, når vi kan komme til det igen.

Bookmark permalink.