Stilladser til industri

Har du nogensinde lagt mærke til, at der altid er ombygninger i gang i lufthavnene, du kommer forbi? Det har jeg. Jeg synes ikke, at jeg kan lande i en lufthavn, som jeg tror, jeg kender, uden at der er et eller andet stort byggeri i gang. Lidt irriterende altid at blive omdirigeret for at komme til grænsekontrollen og ud i byen. Men sådan er det bare.

Stillads

Måske er jeg nørdet, men på vej ind til byen efter at være landet i København endnu en gang, sad jeg i taxaen og funderede over det dårlige vejr og om lufthavne har deres egne stilladser. Lidt svimmel efter en lang flyvning og under jetlag kommer man til at fundere over den slags. Jeg var kommet forbi en kæmpe rude, hvor der var stillet et stillads op. Lufthavnsadministrationen skiltede med, at ”her bygger vi om, så du hurtigere kommer frem.” Aha. Håber ikke, at de allerede er kommet i gang med ombygningen i overmorgen, når jeg skal tilbage igen, tænkte jeg. ”Gider ikke at skulle finde vej mellem skilte, jeg overser, fordi jeg har travlt”.

Men tanken stoppede ikke der. ”Har de deres egne stilladser i lufthavnene, eller bruger de særlige firmaer, der giver dem gode priser for deres stilladsservice?” Tanken fortsætter: Ja, jeg undrer mig bare. Bliver de aldrig færdige med at bygge lufthavnene om? Har det noget at gøre med, at trafikken bare bliver mere og mere intens? Kommer der flere og flere passagerer igennem lufthavnene, og derfor skal de hele tiden følge med? Jeg kan se, de også har opsat adskillige personhejs på området.

Til industrielle formål

Jeg kan huske engang i en stor lufthavn nede i Østeuropa, hvor de havde sat et kæmpe industristillads op. Der faldt et stykke værktøj ned og af et eller andet under, kom ingen mennesker til skade. Vi var dog mange, der fik en kæmpe forskrækkelse, da vi hørte det der dump af værktøjet, der ramte gulvet. En kvinde gik faktisk helt i panik. Hammeren var faldet ned lige ved siden af hende – der, hvor hun stod og kiggede på et en taske i butikkens vindue.

Der var mange mennesker, som løb hende til hjælp. Hun græd af forskrækkelse. Heldigvis faldt hun hurtigt til ro. Men vi, som løb hende til hjælp, kunne ikke lade være med at undre os over, at der ikke var større sikkerhedsforanstaltninger. Håndværkere, der arbejder på de store industristilladser, bliver jo også trætte. Når det sker på et område, hvor der er mange mennesker, så må lufthavnsmyndighederne da sikre sig, at sikkerheden er i orden, ikke? Bare min tanke.

Håndværkeren, som tabte hammeren, var i øvrigt også meget forskrækket. Han kom stormende og undskyldte over for kvinden. På det tidspunkt var hun dog faldet til ro – det havde jo taget noget tid for ham at klatre ned. Hun sagde til ham, at han ikke skulle være ked af det. Der var jo ikke sket noget. Men hun ville anbefale, at han passer på. Vi, som lyttede, kiggede op på stilladset. Det må ikke være sjovt at skulle arbejde i 20 meters højde. Alle gik stille hvert til sit. Ud til gaten og videre på hver sin rejse.

Bookmark permalink.