Tid til damp

Jeg har tænkt på, at jeg måske skal til at dampe. Jeg har set mange af mine venner. De har skiftet fra almindelige cigaretter til e-cigaretter, fordi de gerne vil være fri for nikotin i deres krop. Selv har jeg aldrig røget cigaretter. Men jeg vil gerne være med i deres klub. Og det lader til, at der er mange, der begynder at dampe, fordi det er sjovt. Så, måske. Jeg ved godt, at det er dyrt at ryge, men alle siger, at det er billigere at dampe. De siger også, at det godt nok kan være lidt af en investering at komme i gang, fordi en e-cigaret er ikke helt billig. Men i længden er, det billiger. Og en e-cigaret skal man kun købe én gang. Ja, det er, hvad jeg hører.

E-leaf ser godt ud

Så jeg har været på nettet for at se på, hvad man kan få af de der cigaretter. Og det er mange. Der er mange brands. Det er ikke til at finde ud af. Jeg har set en cigaret fra et firma, der hedder Eleaf e-cigaretter. Det er pænt design. Og den information, jeg kan finde om cigaretten, jeg har kig på, fortæller, at den er nem at bruge.

Men jeg har også set, at man kan bygge sin egen e-cigaret. Og det kunne da være skægt. Hvis man sådan kan stykke sit helt eget design sammen. Man kan købe mundstykker – eller som de kalder det: Drip tips. Man kan også få forskellige tanke til e-cigaretter. Og coils. Ja, det er lidt af en videnskab. Jeg kan godt forstå, at der er mange, der kan blive lidt fanatiske omkring det. Det bliver ligesom en sport at få lavet sin egen e-cigaret. Måske bliver det også en hobby for nogen. I hvert fald kender jeg én, der damper, som har gjort e-cigaretter til samlerobjekter for sig selv. Han samler på alle mulige mærker og har allerede en ret stor samling.

Er der viden nok?

Men, er der viden nok om e-cigaretter? Jeg har ikke hørt om, at det er så usundt som rygning af almindelige tobakscigaretter, er. Jeg har heller ikke kunnet finde nogle informationer om det på internettet. Så måske er det slet ikke så farligt som nogle siger, at det er. Dem, der siger det, ved måske noget, som alle andre ikke ved. De burde så give os informationer om den viden, de har. I hvert fald så kan jeg se, at dampning bliver mere og mere populært.

Blevet almindeligt at dampe

Jeg kan se, at der er flere og flere almindelige mennesker som dig og mig, der skifter deres cigaretter ud med e-cigaretter. Og det er der jo en god grund til: Tobakscigaretter er farlige for helbredet. Det lader ikke til, at dampning er lige så farligt. Så når man skal vælge, så gør man det fornuftigste: vælger e-cigaretten.

Det er i hvert fald min begrundelse for at begynde at dampe: Jeg vil af med nikotinen. Jeg vil gerne væk fra tobakken. Men jeg vil også gerne have nydelsen af at ryge. Og hvis jeg kan få det, og det er sjovt, hvorfor skulle jeg så ikke?

Bookmark permalink.