Tæpper eller linoleum?

Det er ikke altid nemt at finde ud af, hvad der vil være den bedste løsning, når der skal lægges nyt gulv i en bygning. Det kan godt være, at der er god isolering og at slidlagsgulvet er helt ok. Men det gulv, som I rent faktisk går rundt på skal sommetider skiftes. Der kan være store arealer, hvor du bare kan se, at dem, der brugte gulvet før dig, har gået. De har ligesom efterladt ganglinjer i det, som du ikke bryder dig om. I nogle tilfælde kan det være, at du kan overkomme det problem med en slibning af gulvbelægningen. Fx hvis det er lavet af træ – eller linoleum – læs her.

Den gamle belægning

I andre tilfælde kan det godt være, at du bliver nødt til at fjerne den eksisterende gulvbelægning og få lagt en ny på. Her er det naturligvis afgørende, at du ved, hvad gulvet skal udsættes for. Er det fx et gulv i en almindelig bolig, så kan det være, at du gerne vil kombinere træ, klinker og måske marmor. Er det et gulv i en kontorbygning, så er marmor og klinker nok ikke de ideelle løsninger fordi det er hårde materialer og der vil opstå støj, når folk går på det.

Særlige erhvervstæpper

I sådan et tilfælde kan det være, at du er bedre tjent med at få lagt såkaldte erhvervstæpper på gulvet. Eller måske et andet materiale. Det kommer helt an på, hvad du synes godt om. Fx er der nogle mennesker, der helst vil gå på et gulv, der er belagt med tæpper. De synes, at det er blødt og behageligt. Og ja, de har da helt ret i, at tæpper også dæmper for støj. Men der er mennesker, der ikke bryder sig om tæpper, fordi de mener, at de er svære at holde rene, og at de samler støv. Og allergi overfor støv er en lidelse, som mange mennesker har. Du har måske fundet ud af, at tæpper vil være ideelt til jeres kontor. Og du vil blæse på, hvad de siger om tæpper, støv og allergi. Du har besluttet, at et flot gulv, der er lavet af tæppefliser i forskellige farver, er det helt rigtige for jeres kontor. Og du har god grund til at få det lagt. Lige i det mønster eller i de farveskift, som du synes, giver en god og balanceret effekt.

Designmulighederne er uendelige

Det er nemlig sådan, at de tæpper eller tæppefliser (se her), som vi kan få i dag, slet ikke samler støv. De er også nemme at holde rene. Det er ikke sådan, at rengøringspersonalet skal bruge kræfter og tid på at få det rent. Og fordelen – især med tæppefliser er, at du ikke behøver at skifte et helt tæppe ud, hvis der er slid et sted. Du kan nøjes med at skifte de specifikke områder i gulvbelægningen ud.

Og ja, du kan jo gøre dine medarbejdere opmærksomme på, at det ikke er tæpperne, der er skyld i det, hvis der ligger støv på deres skriveborde. Måske er det fordi de har printet alt for meget ud. Papir er faktisk en af de største støvproducenter på et kontor!

Bookmark permalink.