Vel designet skiferie

Nu er vi kommet godt i gang med det nye år. Festlighederne er overstået, maden er fordøjet, og slankekurene er meget populære i damebladene. Januar er en lang, kold måned. Der er mange regninger, som skal betales. Men der er heldigvis ikke mere end 1,5 måned, til det bliver vinterferie. Her er vi derfor meget optaget af at beslutte os for, hvilken af de mange skirejser, vi får tilbudt, vi skal vælge.

Europa

Det er ikke nemt. Der er mange at vælge imellem, og når vi søger, synes vi altid, at vi finder den bedste skirejse til det bedste skisted i Europa. Ligesom alle andre også gør. Vi tager afsted hvert år. Det er en fast regel, at vi skal ud og stå på ski i mindst en lang weekend, og helst i en hel uge. Vinterens mørke skal udskiftes med lys og frisk luft i tørt klima. Vi skal have et skud ny energi, og det er vores skiferie perfekt til at give os.

Vi har stået på ski i mange år og er forholdsvist dygtige til alpint skiløb. I år kunne jeg bare godt tænke mig at opleve lidt flere af de andre former for vintersportsgrene. Jeg kunne fx godt tænke mig at køre i bobslæde. Eller at stå på skøjter – og få det lært ordentligt. Jeg har stået på skøjter, siden jeg var helt lille, men kan ikke sige, at jeg er dygtig til det. Jeg kunne også godt tænke mig at køre ud i snelandskabet på en snowmobil. Har hørt, at de er rigtigt sjove ligesom jetskis er det.

Men hvor finder jeg en skiferie, som også tilbyder, at jeg kan lave andre former for vintersport?

Det er dejligt at stå på ski, ja. Men det kunne da være ret cool, hvis jeg kunne få lov til at køre i snowmobil en dag. For ligesom at komme lidt væk fra pisterne og alle de andre. Måske lave en picnic i sneen. Sådan, du ved, hvor man har alt med hjemmefra, læser det på et lad, som snowmobilen trækker, og så drøner man afsted. Og faktisk er jeg voldsomt lun på: https://www.skirejser.dk/oestrig

Min skiferie skal også indeholde skiløb – ingen tvivl om det. Men altså. Vi tager jo ikke på gymnastikferie – kun for at lave gymnastik. Eller yogaferie for den sags skyld. Så hvorfor er skiferier så utroligt fokuserede på skiløb og de hyggelige snehytter?

Jeg har søgt efter skirejser, som tilbyder andre aktiviteter end det traditionelle skiløb. Der findes nogle, som også tilbyder vandring i naturen med en vejleder. Det lyder da fint. Kan det ske med snowmobil? Gider ikke vandre 15 km i sneen, blot for at komme op på et fjeld med god udsigt. Jeg vil gerne lidt længere væk. Bare en enkelt dag. Det ville helt sikkert blive en af de bedste skirejser, jeg får, hvis jeg kan få lov til at komme ud og køre i snowmobil. Måske også få adgang til nogle af de steder, hvor turisterne normalt ikke kommer. Jeg skal nok nøjes med kun at tage fotografier og kun efterlade min fodspor.

Bookmark permalink.