Badeland og skiferie

Det er TGIF-dag! Og du glæder dig til at komme hjem efter en lang uge på jobbet. Det bliver skønt med en weekend, hvor du kan nyde at være sammen med børnene – og deres mor selvfølgelig. I har ikke lagt planer for weekenden. Faktisk har I afvist en invitation til fest hos nogle venner. Ikke fordi I ikke vil se dem. Bare fordi denne weekend skal tildeles børnene totalt. De skal have alt hvad de ønsker sig af oplevelser. Om det så er tre timers fodboldkamp i haven. Du er med.

Badeland er en tradition

Der er dog én ting, som I skal have klaret som familie her i weekenden – og det kan tage tid. I skal have planlagt efterårsferien. I har en tradition for, at I tager i et eller andet badeland ude i Europa i nogle dage. Selvfølgelig et sted, som det er rimeligt at kunne køre til. Så et sted i Nordeuropa. Det vigtige er, at det bliver et badeland, hvor hele familiens ønsker kan blive opfyldt: Spa til hustruen. Store opvarmede bassiner med rutchebaner og andre faciliteter til børnene. En 50 meters pool til dig, så du kan tælle, hvor langt du får svømmet. Og så skal der være restauranter og cafeer.

Vi bor i en ferielejlighed

Der skal ikke være noget med at lave mad i den ferielejlighed i Tyskland, som I skal bo i under opholdet. Nej, det skal være en form for tropisk luksus resort med pools og smukke omgivelser. Et sted, hvor I kan nyde at bade og få lys. Den mørke tid er jo hastigt på vej.

Sidste år kørte du en ret lang strækning til et badeland, der lå lige uden for Paris. Det var skønt at opholde sig dér. Men turen derned og hjem igen var lige lovlig lang. Du har et håb om, at i år finder I ud af, at et badeland i Nordtyskland kan være lige så godt. Hvis ikke bedre – du ved – god gedigen tysk kvalitet. Ikke noget med, at der mangler en pære i en af ferieboligens lamper – eller at der er vrøvl med flyderen i badeværelsets toilet. Der er heller ikke så langt til Nordtyskland, så du får mere tid til at slappe af med en god bog ved poolen, imens børnene boltrer sig i vandet.

Senere på året kommer skiferien

Selvfølgelig er du også helt med på det, hvis beslutningen ender med, at I bare tager til et badeland i Danmark. Her har vi jo også fine badelande, og der vil slet ikke være noget med fremmedsprog. Det vil ikke være et problem at sende den ældste søn hen for at bestille en kop kaffe til dig. Det kan der være en stor fordel i. Det er jo så afslappende bare at nyde den næsten tropiske temperatur, at du kan blive totalt doven.

Det bliver en sjov opgave at løse sammen med børnene her i weekenden. Og det bliver skønt at kunne læne sig tilbage i sofaen, når rejsen og opholdet er bestilt. Jo, en ekstra lille ferie i uge 42 er fortjent. Og jeres skiferie til Norge er jo allerede bestilt. Så der er ikke noget at stresse over.

Bookmark permalink.