Barfodet eller hjemmesko?

Dengang da jeg var lille, gik jeg altid barfodet eller kun med strømper på derhjemme. Det er var sådan et princip, mine forældre havde: Hun skal ikke have sine fødder presset ned i snævre sko. Det har ført til, at når jeg kommer hjem fra arbejde eller indkøb, så smider jeg skoene, lige så snart jeg er kommet indenfor. Mine tæer skal have lov til at røre sig.

Kolde og glatte gulve

Men her, hvor jeg bor, har vi marmorgulve. De er altså kolde at gå på – især om vinteren. Jeg kunne naturligvis lægge et tæppe på gulvene, så mine fødder ikke bliver kolde. Det synes jeg, bare ville være synd, fordi vi valgte huset, bl.a. fordi gulvene er flotte (og nemme at holde).

Jeg har ikke lyst til at gå en vinter i møde med forkølelser, fordi mine fødder er kolde. Derfor har jeg besluttet, at jeg skal have købt mig et par bløde hjemmesko. Og de skal være af rigtig god kvalitet. Jeg har kigget på hjemmesko til kvinder. Det kan være lidt svært at vælge. Derfor har jeg sat nogle kriterier for, hvad jeg vil vælge efter:

Kriterier for hjemmesko

Hjemmeskoene skal være bløde, og der skal være plads til, at mine tæer kan røre sig. De må ikke være lavet af filt, fordi det kradser, synes jeg. De skal helst være fremstillet i et naturmateriale. (Man kan få hjemmesko, der er lavet af kunstigt læder, nej tak, ikke til mig.) De skal også være skridsikre. Endelig skal de også have hælkappe, så de ikke flyver af, når jeg løber ud i køkkenet, når noget er ved at brænde på. Nogle hjemmesko til kvinder er meget feminine i designet. Altså de har sådan pyntekanter og sløjfer. Det skal mine bestemt ikke have. Nej, faktisk må mine hjemmesko gerne være lidt rå i designet. Og de skal bare være ensfarvede.

Efter megen research kan jeg sige, at de absolut bedste hjemmesko på markedet er dem fra Shepherd – se dem her for eksempel.

Bookmark permalink.