Horsens og Vejle er perler

I Østjylland findes flere skjulte skatter og dermed perler. Med fokus på de to større jyske byer er vi gået dem i sømmene, for at se, hvad der egentlig rør sig derovre i det mørke Jylland. I mange år har de fløjet under handlen i forbindelse med ejendomshandel og man kunne med held gøre et kup, hvis man ønskede sig et hjem til en fornuftig pris.

Det er derfor alfa omega, når man vælger at rykke teltpælene op fra Århus, at man undersøger markedet og ikke mindst faciliteterne inden. Hvis man skal på indkøb eller man har akut brug for hjælp, så skal der være nogen, der kan komme ud hurtigt.  Det er vi jo vant til fra storbyen, hvor alting virker.

Specialister i skadedyr

Så jeg satte mig for at undersøge om der skulle en fornuftig grund til at rykke teltpælene op. En af de vigtigste faktorer for konen er utvivlsomt, at der findes førende specialister i bekæmpelse af alle slags skadedyr. Det kan lyde lidt småligt, at man investerer i en ejendom ud fra disse kriterier. Men af skade bliver man klog, som et gammelt ordsprog siger.  Da vi boede i Nordsjælland fik vi brug for skadedyrsbekæmpelse, da vi var uheldige og fik uvelkomne skadedyr på loftet.  Det var en opgave uden lige at nogen, der kunne komme at hjælpe os hurtigt.  Da vi endeligt fandt nogen, der havde tid måtte de køre helt inde fra København.

Så en hurtig søgning på dgs.dk viste os, at der findes et seriøst skadedyrsfirma lokaliseret i Horsens.  De dækker et større område helt ned til Vejle og Kolding – uden ventetid. Ubetinget den rigtige udvej, tænkte vi.  Det er altid vigtigt at være på forkant med problemer af denne art. Ligesom det også er vigtigt, at man støtter de lokale.

Myrer i køkkenet

Da vi endelig var på plads,  gik der ikke længe før end de første udfordringer med skadedyr mødte os. Nuvel – er det normalt at have myrer i køkkenet, men når er under gulvet og alle steder indendørs og i græsplænen. Så holder det ikke længere. Alle metoder med kogende vand og boraks er gennemprøvet – uden held.

Så den lokale skadedyrsbekæmpelse kom hurtigt os til undsætning med myregift i pulver og flydende, så vi igen kunne holde ud at være hjemme.  Den kommende housewarming i haven blev derfor helt igennem en behagelig oplevelse for gæster og naboer, der var kommet fra Sjælland og Fyn.