Børns talenter

Hvis man, som jeg godt kan lide at holde sig orienteret om, hvad der sker på de forskellige musikscener i verden, så har man også en stor pladesamling. Enten i vinyl-form eller digitalt. Den der løsning med CD’er fungerer ikke. Samtidigt, så skal man altså have et godt anlæg, som kan afspille lyden. Nu vil jeg ikke sige, at jeg er fanatiker, men jeg synes faktisk, at det er pengene værd at betale for et godt anlæg. Man kan få nogle, som ikke er så dyre, men rent ud sagt, så lyder det for mig, som om at lyden kommer ud af en blikdåse. Der er ekko på, og man kan umuligt høre nuancerne i musikken. Og det er jo det, musik handler om: Nuancer. Og rytme. Intet andet. Efter min mening.

Musikkonservatoriet

Jeg lærte det, dengang jeg gik på konservatoriet. Efter endeløse nætter med øvelser ved klaveret måtte jeg indse, at det her med at frembringe nuancer, ikke er mig. Mine fingre kan simpelthen ikke. Det var noget af en mavepuster at indrømme det. Min store drøm om at blive koncertpianist gik i tusinde stykker.

I min frustration over at måtte opgive studierne gik jeg ud og købte et billigt trommesæt hos Danguitar online. Jeg fik dem hjem til min lille lejlighed og begyndte bare at slå løs. Heldigvis kan man få trommer med høretelefoner til, så man ikke behøver at ødelægge naboens nattero.

Det hjalp!

Jeg sad i tre dage og slog al min skuffelse over mine manglende evner som pianist ud. Det var hårdt. Ja. Det var sådan set også befriende. Kan jeg se nu, i bakspejlet. Jeg har i dag en god hverdag som musiklærer. Jeg har fundet et sted, hvor jeg nyder musikken. Og jeg nyder at undervise børn om musik. De kan vist nok også godt lide mig. Jeg får i hvert fald mange gode ord fra forældre, som siger, at deres barn er glad for, at de faktisk lærer noget om musik. I min fritid driver jeg så en lille webshop med brugte instrumenter. Der er jo mange mennesker, der desværre mister glæden ved musik, fordi de kommer til at lave et fejlkøb. De kan så sælge deres instrument til mig, og så vil jeg guide det hen til den rigtige køber.

Guitar til mindre børn

Jeg vil helst sælge en billig børneguitar og være sikker på, at det barn, som får den i fødselsdagsgave, vil få glæde af den i rigtigt mange timer.

Det er godt nok hårdt at drive en webshop. Men jeg gør det som sagt i min fritid. Det er et hobbyprojekt, som bare skal løbe rundt. Hvis jeg tjener lidt på det ja, så er det fint. Men det er ikke hovedformålet. Formålet er at give rigtig vejledning til kommende, talentfulde musikere. Det er derfor ikke et ’hobbyprojekt på fuld tid’. Jeg bruger højest op til 5 timer på det om ugen. Der er nemlig ikke tvivl om, at jeg skal have tid til at lytte til musik herhjemme og gå til koncerter, når jeg har lyst til det. Og det kan jeg kun gøre i min fritid.

Bookmark permalink.