Datter på efterskole

I søndags blev vi enige. Min pige på 15 skal på efterskole til næste år. Hun har haft nogle problemer med at følge med i skolen, fordi hun fuldstændigt har tabt selvtilliden til sig selv. Hun har taget en del kilo på. Jeg tror, det har noget at gøre med hormonerne og det her med, at kroppen ændrer sig fra pige til kvinde.

Følsom og klog

Hun er et meget følsomt, lille menneske. Og meget klog. Sommetider så klog, at jeg bliver helt forskrækket over, hvordan hun tænker. Og jeg har en idé om, at hendes kløgtige hjerne forhindrer hende i at finde veninder, som hun tør åbne sine inderste tanker for.
Vi har talt meget med hende om det, mig og min mand. Hun har været meget i tvivl. Og det har vi også. Men under vores samtaler er vi ganske langsomt nået frem til, at det muligvis vil være en rigtig god idé, hvis hun møder helt nye jævnaldrende, som ikke kender hende. På den måde kan de møde hinanden på lige fod, som hun sagde. De kender ikke hende, og hun kender ikke dem.

Musikefterskole på Fyn

Det har været en sej omgang at nå frem til den løsning. Jeg har selv haft mange indvendinger. Jeg kommer til at savne hende. Min smukke, lille datter. Som ikke er så helt lille. Min smukke, lidt buttede, men meget kloge datter. Det bliver en svær periode for mig. Måske ikke for hende. Hun er faktisk nået frem til en konklusion om, at det vil være rigtig spændende for hende. Hun ser frem til at skulle afsted efter den kommende sommer. Hun skal på en musikefterskole, der ligger på Fyn.

Vi valgte en efterskole på Fyn, fordi det er langt væk nok til, at hun ikke lige tager bussen hjem. Og det er langt væk nok til, at vi ikke lige kører ned og henter hende. Men det er ikke længere væk, end at det kan lade sig gøre, at vi kan hente hende i løbet af få timer, hvis det bliver nødvendigt.

Hovedfag i musik

Vi valgte en efterskole med hovedfag i musik, fordi hun er glad for at spille på tværfløjte. (Hvilket er noget mange af hendes nuværende klassekammerater slet ikke forstår, og derfor driller hende med.) Det er sådan set ikke, fordi hun er det mest musikalske menneske, men hun er habil. Hun kan holde og høre tonen. Og hun kan lide det. Og det er vist det vigtigste for hende lige nu. Hun skal have lov til at få bygget sin selvtillid op igen. Og hvis musikken kan hjælpe hende til det, så er det jo løsningen. Sådan er det bare.
I næste måned skal vi på besøg på musikefterskolen, som vi er interesserede i, at hun kommer på. Vi har godt nok set, at de skriver noget om ventelister på deres site. Men vi håber, at hun får en chance. Så vi skal planlægge en weekend på Fyn i næste måned. Vi skal møde lærerne, og hun skal snakke med elever, der går på skolen lige nu.

Bookmark permalink.