Fysioterapeuten kan meget

Hvis du tror, at massage kun er sådan noget med at få smurt lækre olier ind i huden over hele kroppen, så du slapper af, så tager du alvorligt fejl. Massage er nemlig mange forskellige ting. Og det bruges i mange forskellige øjemed. Når vi hører ordet ’massage’ så vil de fleste af os sikkert få nogle af de der spa-reklame-billeder på nethinden. Du ved: sådan en smuk kvinde, der ligger på en bænk og nyder at en eller anden lækker fyr stryger hende over ryggen med velduftende olie. Der er noget erotisk og spændende i det billede. Det er også helt ok. Det kan massage også bruges til. Forspillet. At udtrykke kærligheden.

Den professionelle

Men massage – altså professionel massage, bruges meget ofte til behandling af skader eller til smertelindring. Og her taler vi ikke om svimlende, velduftende olier. Her taler vi om, at massøren lægger kræfter i at komme til bunds i muskelsættet, der er skadet – eller trænger til at blive løst op. Mange af os lider af rygsmerter og vi får ofte henvisninger til massage, fordi det faktisk kan hjælpe os af med smerterne. Og er det lige det, du har brug for, så er det ikke spaophold, du skal opsøge. Nej, du skal opsøge klinikker, der tilbyder professionel massage. Og her taler vi om klinikker, der ofte også tilbyder andre former for behandling indenfor smertelindring: Fysioterapi, akupunktur mv. Jo, du kan godt finde sådan en klinik ved at søge efter ”massage i København”, hvis du bor i København – altså!

Hælesmerter – er det hælspore?

Men massage bruges ikke kun til smertelindring. Faktisk bruges det også i aktiv behandling af lidelser såsom fx ondt i hælen eller tennisalbue. Jo, det passer. Det er nemlig sådan, at folk der lider af hælspore eller tennisalbue ofte skal holde foden eller armen i hvile i meget lang tid. Når vi hviler en fod eller en arm i lang tid, så mister vi muskelmasse dér. Massage, der fokuserer på disse områder (muskelsæt) kan medvirke til at opbygge dem. Dels fordi massagen blødgør musklerne, så de lettere kan håndtere de pres, som genoptræningen af dem, kræver.

Genoptræning

Genoptræningen vil en fysioterapeut stå for. Massagen vil en massør være ansvarlig for. Derfor finder du ofte fysioterapeuter i København, der også tilbyder massage. Eller som i det mindste kan henvise dig til en god massør, der kan udføre det arbejde, som er nødvendigt, hvis du er i genoptræning. Og ja, generelt, så handler det om alle former for genoptræning. Måske er der en del muskler i rygsøjlen, som skal genoptrænes efter et langt hospitalsophold som følge af en alvorlig sportsskade – eller arbejdsskade. Her vil massage også ofte blive brugt.

Er du selv i genoptræning? Tager det lidt længere tid, end du bryder dig om? Så kan det være, at massage kan hjælpe til, at det går lidt hurtigere fremad. Det er slet ikke utænkeligt. Og du skal selvfølgelig spørge din fysioterapeut om den mulighed, hvis du ikke har tålmodighed. Det kan være et spørgsmål om penge. Spørg alligevel. Svaret, du får, vil måske være overraskende for dig. På den gode måde.

Bookmark permalink.