Her er beskidt!

Der er ingen vej udenom. Vi skal have fat i et firma, som kan klare rengøring i Risskov kommune. Min gamle ven Klaus kender nogen, der i forvejen dækker hele Århus, og de arbejder i hvert fald i Aarhus V, ved jeg.

Vores medarbejdere er syge og sure. Indeklimaet er dårligt, og folk bryder sig ikke om at komme på arbejde. Vores borgmester er rasende. Det kan ikke være rigtigt, at der skal ligge gamle papkopper på gulvene, når folk kommer ind for at melde adresseændring, eller for at høre om mulighederne. de har for videreuddannelse, når de er på dagpenge. Han har ret. Vi må gøre noget ved det NU.

Nedskæringer

Vi har haft en del nedskæringer over de sidste par år, men nu er det altså ved at gå for vidt. Vi kan ikke fungere, som vi skal. Vi skal servicere borgerne, og vi skal have et ordentligt indeklima at arbejde i. Nedskæringerne har især medført, at rengøringsfirmaet blev sagt op. Kæmpe fejl. De skulle hellere tage at skære ned på alle de der private konsulenter, som kommer og laver uduelige studier, som vi alle kender resultaterne af. Vi har jo allerede lavet dem – studierne – for flere år siden. Men nej, konsulenterne har talt sig godt ind på afdelingsledernes kontorer. Og det er garanteret ikke kun i vores kommune. Sikkert i alle kommuner i landet her. Og i andre lande også. Bare vend blikket sydpå, så hører du ikke om andet end korrupte administratorer. Skal jeg nævne Grækenland? Italien? Frankrig? Hvorfor dog ikke også i andedammen her, Danmark?

Borgmesteren i vores kommune er meget bevidst om det. Han ved, hvad der sker og tager godt fast i dem, som ligesom bøjer reglerne. De får en notits og en frist til at komme på ret køl igen. Når de det ikke, ja så er det ud. Han har loven på sin side.

Men lige nu er tingene meget slemme. Vi har simpelthen ikke budget til at hyre et nyt firma, som kan sørge for rengøringen. Det er virkeligt en skam. Det sender et dårligt signal til borgerne.

Men behøver det at være et af de store, professionelle firmaer, som kommer og gør rent her i bygningen? Jeg tænker, at et mindre firma måske sagtens kan klare opgaven, og måske er billigere.

Risskov har løsningen

Jeg sætter mig ved pc’en og googler rengøring i Risskov og omegn … det giver resultat. Bedste bud er nok https://www.aarhusren.dk/risskov/  Jeg finder 3 firmaer, som ikke er kendte. Ringer dem op for at høre, hvordan de arbejder, og for at få en aftale med dem, så de kan komme og give et tilbud. Det er sådan, at vi skal have mindst 3 skriftlige tilbud, før vi kan ansætte et firma. Vi kan ikke bare vælge. Muligheden for en opgave hos os skal offentliggøres, og fristen for at indgive tilbud skal også offentliggøres. Men der er intet forkert i at kontakte firmaerne for at høre, om de kunne være interesseret i jobbet. Måske er de ikke interesserede, eller måske kan de simpelthen ikke møde kriterierne, vi sætter. Så en samtale skader ikke. Den hjælper os til at finde det rette firma.

Jeg ved, jeg har rodet mig ind i en procedure. Jeg kender den og har skrevet betingelserne for tilbudsgivning ned mange gange. Så det, vil jeg gerne gøre igen, denne gang, for at vi kan få et bedre indeklima til en pris, vi kan betale.

Bookmark permalink.