Hjælpemidler

For et år siden faldt min farfar, da han var ude at gå. Han brækkede hoften og kom selvfølgelig på hospitalet og fik en operation. Han kan godt gå igen, men han føler sig ikke sikker uden sin rollator, som han også føler, er en hindring for ham. Han skælder ud på den dagligt. Den er et monstrum, som han slet ikke burde have brug for, siger han. Men han går ikke uden for døren uden sin rollator.

Hverken sur eller tvær

Nu tænker du nok, at det er en gammel, sur mand. Det er han faktisk ikke – og på en eller anden måde, så kan jeg godt forstå, hvad han mener, når han siger, at rollatoren er i vejen for ham. Han har jo boet alene i de sidste mange år og har været vant til at klare alting selv. Og det har ikke voldt ham problemer – indtil han faldt. Den følelse, han har af at være begrænset, og måske også spærret inde, er ikke ukendt for mig. Og jeg kan se, at han bakser med sin rollator og sin indkøbsvogn, når han skal på indkøb. Men vil han have hjælp? Nej – det kan du bande, på at han ikke vil. Jeg har tit spurgt ham om det. Jeg besøger ham tit. Vi bor lige i nærheden af hinanden. Men han nægter at tage imod hjælp. Det er en stolt gammel mand.

Indkøbsvogn – endda til trapper

Jeg tænker tit på, at jeg burde give ham en ny rollator. En, der er lidt mere smart, og som man kan hæfte en indkøbsvogn på, så han ikke skal bakse rundt. Det vil sikkert lette livet for ham. Og han vil helt sikkert føle sig bedre tilpas, hvis han får en af de smarte rollatorer, jeg har set, man kan få. De er lette at håndtere. Ikke så tunge, som den han har nu.

Faktisk kan man få indkøbsvogne til trapper – det fandt jeg først ud af forleden: https://senior24.dk/119-indkobsvogne-til-trapper

Bookmark permalink.