Luksus til baby og børn

Min bedste veninde er blevet mor. For 3 måneder siden. Og hun er træt. Jeg kan mærke det på hende, når vi taler sammen. Barnet har nogle problemer med kolik. Det holder hende vågen nat efter nat. Men hele sundhedssystemet, som hun er i kontakt med, fortæller hende, at det er helt naturligt, og at der vil komme bedre dage. Det er bare en fase. Så vi væbner os med tålmodighed. Den lille dreng skal finde sin egen rytme og have det bedste. Derfor ser jeg ikke min veninde i de kommende uger – måske måneder.

Tænker på hende

Jeg tænker meget på hende. Hun har altid været en glad pige. Let til latter og med et smil overfor alle de fejl vi lavede, dengang vi var små. Men når jeg taler med hende nu, lyder hun, træt og slidt. Hun fortæller mig om bræk, om blevask, om træthed, om mangel på søvn. Hun er træt. Hun har brug for en pause. Hun har sagt til mig, at hendes forældre kommer og hjælper hende – mindst én gang om ugen. Det er jo ikke tilstrækkeligt.

Luksus til babyer og små børn

Så, jeg har besluttet, at jeg skal på indkøb. Jeg skal ind i et luksus supermarked. Der skal jeg købe god vin og lækker chokolade. Og så så skal videre hen til en lille, bitte butik, jeg kender. Der skal jeg købe nogle stykker luxus babytøj og børnetøj til hendes lille, og så skal jeg hen på markedet og købe noget frisk frugt.

Derefter går turen direkte hen til hendes lejlighed, hvor jeg vil insistere på, at vi går en lang tur sammen med den lille. Vi går derefter hjem til hende, og jeg passer på den lille, mens hun sover sin rus ud efter at have drukket den gode vin og spist masser af frugt. Imens vil jeg passe på dem begge. Som om de var mine egne små børn.

Bookmark permalink.