Husk: Tjek for restgæld

En af mine venner har gjort et kup. Han har købt en brugt bil, som er så god som splinterny. Prisen var da også derefter. Men eftersom den havde været brugt til demonstration og test-drives, fik han en god rabat. Nogle mennesker er bare heldige. Han havde godt nok været på udkig efter en ny bil i lang tid. Men efter en ulykke, hvor hans gamle bil blev smadret, blev det ligesom nødvendigt for ham at tage en beslutning – her og nu. Han kan jo ikke undvære en bil, og da dommeren i retssagen gav ham medhold i, at det var den anden bilist, der var skyld i ulykken, og at han ville få erstatning, tog han sig sammen.

Mange biler at vælge mellem

Han havde set på mange biler. Han havde fået en huskeliste fra venner og bekendte, som beskrev, hvad han skulle se efter og gøre, inden han sagde ja til et køb. Den indeholdt ting som: ”Tjek kilometertal”, ”Find alle nummerplade oplysninger”, eller: ”Restgæld i bil?”, og ”Har bilen Air condition”, ”forbrug af brændstof”, eller: ”Diesel eller benzin”. Og han fulgte troligt listen hver gang, han fandt en bil, som han syntes om.Godt inspireret i øvrigt her.

Han fik handlet

Det lykkedes ham så at få købt bilen. Erstatningen var endnu ikke blevet udmålt, men han optog et banklån. Så fint, så godt. Han var glad og tog mig med ud på en lang køretur i den. Som en slags tak, fordi jeg havde hentet og bragt ham til og fra arbejde hver dag i en måned.

Endelig blev erstatningen udmålt. Det var en katastrofe. Han havde regnet med, at han ville få et betydeligt beløb, men det, han fik, udgjorde måske 10% af beløbet, som han havde i udsigt. Ny retssag og endnu en tilkendegivelse om, at han har ret til en større erstatning. Den venter han så på nu. Desværre ser det ud, som om at han kommer til at vente i meget lang tid. Ham, der skal betale erstatningen, har nemlig erklæret sig personligt konkurs.

Bookmark permalink.