Hvordan består man teoriprøven til bil

Min gamle matematiklærer sagde altid. ”Eksamen er en fest for eleven, der møder velforberedt op til prøven”. Jeg har sidenhen brugt udtrykket mange gange over for mine elever, der skal til teoriprøven for, hvor har han dog ret. Find de bedste teoriprøver på nettet via Teoritimen.dk.

Jeg vil igennem denne artikel prøve, at klæde dig bedst muligt på til, at kunne bestå teoriprøven første gang, og hvis du følger mine råd til punkt og prikke, vil du syntes at den endelige teoriprøve ikke er særlig svær.

I artiklen vil jeg fortælle lidt om hvordan man forberede sig til teoriprøven, hvilke online teoriprøver der er bedst, lidt om hvilke ting du skal igennem og hvordan den rigtige Teoriprøve foregår.

DISCLAIMER: Denne guide er kun til kørekort kategori B, men den kan som udgangspunkt også godt bruges til andre kørekort kategorier. Find køreskole nær dig hos Novaindex.com. Novaindex.com er en af Danmarks førende firmaoversigter, hvor du på få sekunder kan finde en lokal virksomhed nær dig.

Sådan forbereder du dig til teoriprøven

Hvis du er ny i forhold til, at skal tage kørekort, så er det din kørelæres ansvar at gøre dig klar til teoriprøven. Er du generhverver, kan du gå direkte op til en ny teoriprøve, men så er det dit eget ansvar at blive klar.

Selvom du er ny eller generhverver så vil jeg gerne fortælle dig, hvilke ting du skal have helt og aldeles skal have styr på. Du kan endda lån penge nu til kørekort, hvis du vil.

En teoriprøve foregå på følgende måde

Når en prøve bliver sat i gang vil du se et billede på skærmen en stemme vil snakke ind over det og stille nogle relateret spørgsmål til billedet, som du skal svare på. Spørgsmålene kunne f.eks være noget omkring overhaling, bremser, standsning, hastighed, parkering etc.

Derfor er det en god ide, at du bliver 100 meter mester i følgende emner:

 • Generelle hastigheder
 • Ubetinget vigepligt
 • Højre vigepligt
 • Parkering
 • Standsning
 • Ansvarlig for køretøjet
 • Lygtetændingstid
 • Bilens udstyr
 • Færdselstavler
 • Tegn og Dirigering
 • Alkohol

Disse punkter kan du nærstudere i din teoribog. Har du ikke en teoribog, så kan du låne en på biblioteket, eller så kan du f.eks. læse om det på Teoritimen.dk under punktet Teori håndbog.

Hvilke psykiske aspekter skal jeg være opmærksom på til en teoriprøve

En teoriprøve kan til tider være tricky i den forstand, at du kan komme til at svare forkert selvom du godt er klar svaret er forkert. Dette kan skyldes flere forskellige indikatorer.

 • Du kan let komme til at sige dig selv i mod ved, at svare både rigtigt og forkert til et billede. Lad mig give et eksempel. Hvis du svare ja til, at du vil sænke farten, men samtidig svare jeg til at du vil fortsætte med uændret hastighed. Derfor er det vigtigt, at du lytter og læser spørgsmålene omhyggeligt igennem inden du svarer.
 • Det sker at man bliver i tvivl om nogle spørgsmål og svar. I sådan et tilfælde skal man følge sin første indskydelse og sætte sit kryds, dernæst gå man til næste billede og så glemmer man alt om foregående spørgsmål.
 • Det simple kan nogen gange blive din værste fjende. Nogle spørgsmål kan virke så simple, at de kan virke som om, man går i en fælde, og herved kan man tabe fokus og svare forkert. Husk at du ikke skal lede efter et problem der måske ikke er der.
 • Øv dig på at svare hurtigt, men rigtigt. Det kan godt lyde lidt modsigende i forhold til tidligere skrevet, ”at du skal lytte og læse spørgsmålene omhyggeligt”, men dette kan også godt gøres hurtigt. Ved at du får øvet på at svare hurtigt, kan du have lidt ekstra tid i overskud til, at få et overblik over om du har svaret rigtigt.

Når du har øvet dig i disse råd og du har bestået trænings prøverne tilstrækkelig nok gange, så er du ved at være klar til prøven. Hvis du syntes at du bliver ved med, at have for mange fejl i dine test, så er der kun en ting der hjælper og det er, øve, øve, øve og øve igen.

Hvor kan jeg øve teoriprøve test gratis

Der findes nogle steder på nettet, hvor du kan prøve teoriprøver gratis nogle af dem er rigtig gode og andre er knap så gode. Det der er fælles for dem alle er at de har en gratis test og de næste skal man betale for. Jeg syntes at det er ok, at man skal betale for de næste, for der er blevet rigtig meget arbejde i og lave disse prøver.

Jeg har prøvet de fleste af dem der er derude, og dem som jeg syntes der har de bedste teoriprøver på nettet. Deres side er meget let at finde rundt på og deres prøver er af meget høj kvalitet, samtidig kan man tage prøverne på sin mobiltelefon.

Jeg bruger selv deres prøver som eksempler i min undervisning. Derudover så har de også førstehjælpskursus prøver til kørekort, som også er en del pensum til kørekortet i dag. Disse prøver vil jeg dog ikke komme nærmere ind på.

Den rigtig teoriprøve

Når du har bestået tilpas nok ”øve teoriprøver” og din kørelærer mener du er klar til teoriprøven, så foregå det ved, at du møder op på den aftalte adresse (som regel en politistation). Du og de andre der skal til teoriprøven bliver lukket ind i noget ligner et eksamens rum. Herefter bliver døren lukket og kommer du for sent må du op til en ny prøve.

Det er kun ganske få mennesker der har adgang til rummet og det er selvfølgelig for, at undgå snyd m.m.

Inden prøven starter så vil I blive vejledt i, hvordan prøven kommer til at foregå. Når du er færdig med prøven er det bare, at vente på svaret om du er bestået eller ej. Du består selvfølgelig, hvis du har forberedt dig godt og grundigt. Der kan godt gå lidt tid før de har svarende klar.

Knæk og bræk til Teoriprøven og jeg er sikker på, at du nok skal bestå. Husk øv, øv, øv og øv dig på teoriprøver, indtil du kan teorien udenad i søvne.

Vi ses i trafikken – og når du har fået en bil, skal du beskytte den mod rust. Det kan du læse en masse mere om her.

Bookmark permalink.
 • Mere om biler

  Elsker du biler, vil du sikkert gerne besøge hjemmesiden autocollege.dk eller tage en tur med Backseat.