Træning af hunde?

At holde hund er et ret stort ansvar. Jeg ved ikke, om du egentlig er klar over det. Men jeg har erfaret, at det kræver, at man har tid til at være sammen med hunden. Ikke kun i de få øjeblikke, hvor man lige skal kæle og ae den lidt. Nej. Du skal finde tid til at lære at træne den. Du skal finde tid til at lufte den. Du skal finde tid til at tage den til dyrlægen, så den kan få de vaccinationer, den har brug for. Eventuelt skal du også finde tid til at, få den til dyrlægen, så den kan få sine poters klør skåret, så det ikke gør ondt på den, når den går. Og ja, der er mange andre ting, som du skal finde tid til, når du har hund.

Grundregler for hundetræning

En af de allervigtigste ting er, at du skal gøre det klart for dig selv, at du først skal finde tid til at lære grundregler for at træne hunde. Din hund er nemlig dit ansvar. Og har du ikke styr på hunden, så kan det få alvorlige konsekvenser. Enten for dig i form af store bøder – eller for din hund – i form af aflivning. En hund må nemlig ikke være farlig. Og det er dit ansvar at sørge for, at den ikke er farlig for andre mennesker.

Derfor skal du også gøre dig klart, hvorfor du egentlig vil have en hund. Er det, fordi du ikke gider at høre på børnenes plageri om at få en? Er det, fordi du vil gå på jagt? Er det, fordi du har brug for en ven i en ensom hverdag? Eller er det, fordi du er opvokset i en familie, der altid havde en hund?

Et livslangt venskab

Når du har defineret, hvorfor du vil have en hund, ja så er rejsen til et godt og langvarigt venskab med den meget nemmere. Du kan nemlig selv bestemme, om det skal være en jagthund eller en selskabshund. Beslutter du, at du skal have en jagthund, så er det måske ikke, fordi du går på jagt. Måske er det bare, fordi du synes, at en jagthund er smuk. Men har du taget den beslutning, så skal du altså onde dig selv – og din hund – at sætte dig ind i, hvad en jagthund har brug for. Både i form af motion. I form af foder. I form af selskab – eller ikke selskab.

Og du skal sætte dig ind i, om det er en jagthund, der er opdrættet til fugle vildt eller bare lidt af hvert. Der er nemlig forskel, og der kan endda være hunde, der er aggressive. Den ene hund har måske den smukke linje og adræthed, som du sætter pris på. Samtidigt kan den have nedarvede problemer, som du skal være opmærksom på. Fx for lange ører, der altid er betændte efter en tur i dammen for at hente anden!

Når du endelig har fundet den hund, som du virkeligt ønsker dig – og har opvejet alle de positive ting imod de negative ting, så er du klar til at købe din hund. Og helt ærligt, jeg håber, at I får et langt og varigt venskab.

Bookmark permalink.