Jordan Smoke Grey

Min datter bliver 16 om en lille måneds tid. Hun skal naturligvis have en fødselsdagsgave. Og jeg er lidt i knibe, fordi hun er utroligt modebevidst. Og hun har en dyr smag. Tøjet, hun ønsker sig, er fra alle de store, kendte brands. Hun går rundt og har en drøm om at blive fotomodel. Det kunne hun sikkert også godt blive, hvis jeg gav hende lov. Men jeg har tegnet grænsen meget tydeligt op for hende. Jeg vil ikke have, at hun skal ind i den del af modeindustrien. Jeg har jo set utallige eksempler på unge piger, der rent ud sagt mishandler deres krop, fordi de skal holde vægten nede.

Sulter sig

I nogle af tilfældene, jeg har set, har der været grelle eksempler på unge kvinder, der sulter sig. Det skal min datter ikke udsættes for. Hun skal ikke sulte sig, fordi hun skal holde sin vægt et bestemt sted på skalaen for at kunne arbejde. Faktisk vil jeg slet ikke have, at hun skal i berøring med det miljø. Jeg har talt meget med hende om faren, der er ved at sulte sig selv. Jeg har talt med hende om, at de krav, som nogle af modelbureauerne stiller simpelthen, ikke er rimelige. Hun er så småt ved at forstå, at det kan være skadeligt for hende. Men hun har svært ved ikke at være meget påvirket af, hvad mange af hendes idoler klæder sig i. Forståeligt nok. Det er jo derfor modellerne, findes. De skal tiltrække os forbrugere, så vi køber klæderne, skoene eller skønhedsprodukterne, som de viser frem.

Ønskesedlen

Jeg har da også fået en lang ønskeseddel fra hende, hvor hun nævner brands og modelnumre på tøj og sko, som hun ønsker sig i fødselsdagsgave. Og jeg har brugt timer på at kigge på de produkter, som hun ønsker sig. Mange af dem er for ekstreme, synes jeg. Enten er de ikke egnede til en pige i hendes alder. Eller også så er de simpelthen bare for dyre. Jeg har ikke 8.000 kr. i overskud, så jeg kan købe den flotte taske, hun ønsker sig. Faktisk er det slet ikke en taske, som hun skal gå med. Den er mere til kvinder i min alder. Jeg ved godt, at hun har en klassekammerat, som har sådan en taske. Men hendes forældre er jo også rige. Det er vi ikke. Vi er almindeligt arbejdende mennesker her i familien.

Smoke Grey Jordan 1

Jeg har dog besluttet mig for, at jeg vil lede efter de sko, hun ønsker sig. ”Smoke grey jordan 1” hedder den. Jeg tror, det er en model fra Nike med tilnavnet “Jordan“? Den er vist meget populær. Jeg har set, at den ikke hører til de helt billige modeller af sportssko. Men jeg vil hellere give hende en dyrere sportssko end en billig, som er af dårlig kvalitet. Nu ved jeg bare ikke, om det skal være den lave eller høje model. hun ønsker sig. Jeg har jo lige set på nettet, at man kan få dem med skaft op over anklen eller op til anklen. Jeg håber, det er den lave model. Den er pænest.

Bookmark permalink.