Låsesmeden hjalp hurtigt

Der har været indbrud her i ejendommen, hvor jeg bor. Det var nede hos den ældre dame, der bor nede på 1. sal. Hun var på besøg hos sin datter ovre i Jylland. Bare en weekend. Selv bor jeg oppe op 3. sal. Jeg hørte ikke noget spektakel eller nogen alarm. Her i boligforeningen har vi ikke fået sat tyverialarmer op. Men vi har en regel om, at hoveddøren låses kl. 23:00, så ikke alle, og enhver kan opholde sig i opgangen. Vi har nemlig oplevet, at folk stiller sig i opgangen, hvis det regner. De har nemlig udsigt til busstoppestedet derfra, og det hænder, at de skal vente på bussen i lang tid.

Indbrud

Nu har vi så haft et indbrud. Den ældre dame er meget ked af det. Hun er sød og venlig. Vander gerne efter mine potteplanter, når jeg er på rejse. Hun passer også min underbos børn i nogle timer, hver onsdag eftermiddag, mens hun går til yoga.

Billig låsesmed

Vi har derfor fået en billig låsesmed i København til at komme herud. Han skal lave et sikkerhedstjek for os og give os et tilbud på, hvordan vi bedst muligt kan sikre vores lejligheder. En eller anden i ejendommen har hørt om, at man kan få nøgler, som dækker alt i ejendommen. Det vil sige, at man kan få et system, så man kun behøver en enkelt nøgle til at komme ind i sin bolig med. Den kan så også bruges til postkassen og kælderrummet.

Det ville være fedt at få sådan et system. Så er man fri for at stå og fumle med et nøglebundt i mørket. Det har altid irriteret mig. Først skal jeg stå og famle rundt i min taske for at finde nøglebundtet. Derefter skal jeg så lede efter den rigtige nøgle til døren, jeg vil ind ad. Om vinteren kan det være en pestilens. Kolde fingre – og så lede efter nøgler i en taske. (Giv mig et andet ord for dametaske! Godt gættet: Kaos). Er det Murphys. lov, at jeg altid finder bilnøglen, før end jeg finder hoveddørsnøglen. Ligesom, når vasketøjet tages ud af maskinen, når man skal hænge det op: Der er altid et par trusser eller underbukser, som falder på gulvet. Du kender det sikkert.

Det var en gut, som bor på 2. sal, der fandt låsesmeden. Jeg er ikke god til det her med at gemme kort og telefonnumre, jeg får fra butikker og bekendte. Men den her fyr er lidt af et computergeni. Han gik ind på sit hjemmekontor i 2 minutter og kom tilbage med en lang liste over låsesmede i København. Vi kunne bare ringe dem op og få en aftale med dem.
Jeg spurgte ham om, hvordan han fandt den liste så hurtigt. ”Åh, det er da nemt, bare skriv Låsesmed København, når du er på Google eller Firefox, så kommer der en lang liste frem.”

Jeg følte mig meget dum, efter det svar. Det burde jeg da have kunnet tænke mig frem til. Jeg ser jo alle mine kollegaer søge efter måltidskasser eller bleer til deres babyer på Google. Så hvorfor skulle man ikke kunne finde en låsesmed.

Bookmark permalink.