Rejser på afbud

Det er ved at blive forår, men vinteren har dog også stadig godt tag i os. Her er gråt og mørkt, så det ville være rart at få lidt sol i ansigtet og få lov til at gå en tur uden det tunge overtøj på.
Vi kan mærke, at vintertrætheden er ved at sætte ind, så vi har besluttet os for at tage en kort tur sydpå. Bare for at få lidt sol og lys. Efter mange måneders gråt, vådt og mørkt vejr og kulde, så er det tiltrængt.

Afbudsrejser?

Derfor sidder vi nu her ved køkkenbordet med hver vores lap top og kigger efter, nedsatte rejser. Vi vil bare afsted hurtigst muligt. Jeg kigger på billige rejser, og min kæreste kigger på afbudsrejser.
Den, der finder en rejse, som vi begge gerne vil tage med på, får en middag af den, som ikke fandt den.
Det er lidt af et kapløb, men sjovt. Vi får faktisk diskuteret mange ting igennem.

Fx så har vi en løbende diskussion, om vi skal bo på hotel eller i en lejlighed. Vi er vildt uenige om det. Selv er jeg ret ligeglad med, om det bliver et hotel eller en lejlighed. Bare der er udsigt og mulighed for at bade. Min kæreste insisterer på hotel. Hun gider ikke lave mad, som hun synes, man skal, når man bor i en lejlighed. Jeg må nu indrømme, at jeg godt kan lide, at min morgenmad er hjemmelavet. Jeg hader den morgenmad, mange hoteller serverer: tørt brød, gummiost og marmelade. Det er ikke lige mig. Som regel serveres den med bitter kaffe eller tynd te. Nej, så hellere en tur i det lokale supermarked for at købe yoghurt, en lokal pølse og derefter hen til den lokale bager for at finde frisk brød. Og nogle frugter og grønsager. Elsker det.

Problemet med morgenmaden kan vi dog overkomme. Vi kan jo vælge at bo på et uspecificeret hotel. Mange udbydere af afbudsrejser giver os muligheden for at vælge det. Det giver lidt spænding: Kommer vi på et usselt gammelt hotel, eller kommer vi på et godt hotel med kæmpe morgenbuffet?

Nedsatte rejser lige nu

Det er lidt det samme med de nedsatte rejser, men her skal man være forberedt på, at det ikke altid er sådan, at man kan komme steder hen, hvor det er sikkert, at der er sol. Mange af de nedsatte rejser, jeg har set, er weekendophold i storbyer i Nord- og Centraleuropa. Det kunne sådan set være lækkert at komme en lang weekend til Warszawa, men det er vist ikke lige det, vi begge to vil.

Kæresten vil jo have brun hud!

Det ser ud, som om at det bliver min kæreste, der vinder: Hun har fundet en rejse til Egypten. Billig med uspecificeret hotel, og helt sikkert sol. Jeg er med på den, det bliver spændende. Jeg har aldrig været i et muslimsk land før, så det bliver en oplevelse. Jeg kan se på sitet, hvor hun fandt afbudsrejsen, at der er hoteller med swimmingpools, så hvis der ikke er strand, så er solbadningen i det mindste sikret.

Bookmark permalink.