Makulator-konfetti

Min dreng kom ind til os i soveværelset i morges. Han var meget spændt og helt oppe at køre. Jeg spurgte ham, om han havde haft en ond drøm. Han fortalte, at det havde han ikke. Han havde haft en sjov drøm.
Han drømte, at han havde været til fest sammen med far, og at de havde kastet med konfetti. De havde gjort hele festen til noget sjovt for alle, der deltog. Det der konfetti havde reddet hele festen. Jeg kunne ikke lade være med at grine. Det er ret sjovt at høre min dreng sige konfetti.

Hvor kom det fra?

Ved morgenmaden spurgte jeg min mand, om han har sagt et eller andet om fester og konfetti til vores søn. Det måtte han da have gjort. Hvorfor skulle vores lille dreng ellers drømme om det? Min mand kiggede på mig og sagde, at han ikke havde talt om fester og den slags med vores søn. Han har vist ham, hvordan vores makulator virker. Han har fortalt ham, at han skal holde sig langt væk fra den. Selvom den er sikret, så sidder der altså nogle skarpe blade, som en lille barnehånd kan skære sig på. Han havde vist ham, hvordan maskinen virker, og han havde vist ham opsamlingskurven, som var fyldt med små, bitte stumper papir. Konfetti. Ja, det ligner det.

Vi har da en makulator

Vi købte en god en af slagsen på nettet hos Justmore, da de var både bedst og billigst. Ok. Men hvor kommer det med festen så fra, tænkte jeg. Nu har jeg fået svar på, hvorfra min dreng kender ordet konfetti. Men hvordan hænger det sammen i mit barns hjerne med en kedelig fest, som han og hans far lige redder ved at smide konfetti ud over det hele. Jeg kan ikke finde svaret.

Så faldt femøren

Det var faktisk først, da jeg så min dreng sidde ved tv’et og se en tegnefilm ude i vores nye rum ved garagen. Det var noget med en fest. Og der var konfetti. Ok. Så er det derfra, han har det. Fest og konfetti hører sammen i hans lille hoved.
Jeg havde fundet svaret på mine spørgsmål.

Om eftermiddagen kom min dreng så hen for at spørge om, vi ikke skulle lave en sjov fest. Han ved, at jeg er ved at forberede hans fødselsdagsfest næste lørdag. Jeg spurgte ham om, hvad han mener med en sjov fest. Han forklarede mig, at vi kunne gå ind på fars kontor og lave konfetti. Du er voksen, så du må sikkert gerne bruge hans maskine. Børns logik! Jeg fortæller ham, at vi ikke skal ind og lave en sjov fest nu. Vi skal nok få konfetti til hans fødselsdagsfest, men ikke i dag.
Han bliver sur over, at vi ikke skal ind og lave konfetti. Rasende. Han smider sig på gulvet og hyler, at han vil have en sjov fest nu.

Jeg samler ham op. Vi går ind på hjemmekontoret. Jeg peger på makulatoren og siger til ham, at den ikke virker nu. Og at vi går ned i supermarkedet i morgen og køber papir, der stråler og glitrer, og så beder vi far om at lave konfetti i morgen aften. Måske kan han få lov til at være med til det.

Bookmark permalink.