Mørk rom eller gin?

Klokken er 9 lørdag morgen. Jeg har lige åbnet mine øjne. Jeg er faktisk frisk. Hopper glad ud af min seng, og starter dagen. Efter at have vasket mig og taget tøj på begynder jeg at lave morgenmad. Min kæreste trænger til stærk kaffe og solid morgenmad. Gerne sådan en af de der måltider, der kan dæmme op for eventuel uro i maven. Han blev så beruset i går aftes. Vi var til fest hos nogle venner, der serverede en god middag – men som det altid ender, når vi er til fest hos dem, så endte det også i går med, at der blev serveret for mange drinks. De havde serveret et glas sangria – hjemmelavet – til os som velkomstdrink. Derefter var der naturligvis middag med både hvid- og rødvin og sød vin til desserten. Bagefter stod den så på drinks.

Man skal ikke blande!

Selv har jeg lært, at jeg ikke kan tåle at blande forskellige slags alkohol. Så jeg holdt mig til vin hele aften. Men min kæreste har altså ikke lært det endnu. Han fik drinks med mørk rom, likør og sodavand i. Han drak øl og vin. Og ja, som du kan forstå, var det mig, der kørte hjem sent i går aftes. Han blev så fuld, at han også blev fjollet. Sådan, lidt i det hjørne, hvor han dels surmuler, diskuterer meget højlydt og er kærlig. Lidt for kærlig overfor de andre piger. Jeg ved godt, at han ikke mener noget med det – men det irriterer mig. Ok, jeg er måske jaloux. Men vi taler altid om det bagefter, og jeg tilgiver altid, at han kvajer sig. For det gør han jo også. De andre piger ved jo godt, at han ikke mener noget alvorligt.

En omgang røræg måske

Jeg overvejer, om jeg skal lave røræg til ham. Med et stykke af bagerens hjemmebagte rugbrød. Eller skal han have hele repertoiret? Sådan med en hakkebøf og spejlæg. Jeg kan ikke bestemme mig. Står og overvejer, hvad jeg helst selv ville spise, hvis jeg var i hans situation lige nu. Muligvis ville jeg slet ikke have noget at spise. Måske bare et glas vand og nogle hovedpinepiller. Jeg går ind i soveværelset. Stryger ham over kinden og spørger ham om, hvordan han har det.

Jeg holder mig til gin fra nu

Han mumler noget om, at han aldrig mere vil drikke farvede drinks men holde sig stringent til god økologisk gin. Jeg kan ikke lade være med at fnise. Går ud i køkkenet og begynder at riste brød. Koge vand til kaffe. Sætter smør og marmelade på bordet. Finder yoghurt og skåle frem. Begynder at riste lidt bacon. Finder den anden stegepande frem og laver røræg. Dækker bord. Finder kold, frisk juice og kalder på min kæreste. Han skal ud af sengen nu. Vi skal spise. Han skal rettes op på køl igen, så vi ikke spilder hele lørdagen med, at han går og klør sig i håret, og ikke kan finde ud af noget som helst.

Jeg går ind i soveværelset. Han sidder på sengen. Hænger lidt fast i den. Fortæller ham, at morgenmaden er klar, og derefter vanker der gåtur ned til søen.

Bookmark permalink.