PADI certifikat

Din storebror er helt vild med at dykke. Han har fået sit PADI / Scuba dykkercertifikat for mange år siden. Og han er da også en habil dykker. Han tager undervandsbilleder og laver udstillinger. Han har rejst over alt i hele verden for at få de flotteste billeder. Og ja, nogle af hans fotografier er da også rigtigt flotte. Farverige. Og de bliver ofte publiceret på store medier. Det er hans måde at tjene lidt ekstra penge på, når han ikke er hjemme. Til daglig er han fotograf. Når han har ferie, så tager han på dykkerferie. For at fotografere.

Vilde oplevelser

Det må være så vildt, det han oplever. Men måske også lidt ensporet: Han fotograferer jo altid. I hans forretning skal der tages portrætbilleder – eller produktfotos. I fritiden skal der tages undervandsfotografier. Men heldigvis, så har han også brugt tid på at tage det der dykkercertifikat, som er nødvendigt, hvis han vil ned på de dybe havbunde. Og det vil han jo. Så han har faktisk fået sig to dykkercertifikater.

Dykkercertifikatet nr. 2, som han fik her i sommers, er sådan et stort certifikat, der giver ham lov til at dykke alene – dvs. uden en instruktørs følgeskab. Han må vist også dykke lidt længere ned end de der 15 – 18 meter.

Overvejer det selv

Du har talt lidt med ham om også at tage et dykkercertifikat. Du kan jo se, hvor glad han er for at dykke. Og du har jo set de flotte billeder. Kunne han mon overtales til, at du tager med ham på hans næste dykkerferie, hvis du har fået dit certifikat til den tid? Du overvejer at spørge ham om det. Han vil sikkert blive glad for at vide, at der er en i familien, der deler hans interesse for dykning.

Du sætter dig ved din PC for lige at tjekke hvilke dykkercertifikater, der findes – og hvor du kan få et. Der er nemlig efterhånden en del dykkercertifikater på markedet. Og der er ret mange svømmeklubber, der tilbyder dig relevante kurser.
Du kan se, at du kan få et dykkercertifikat på ret kort tid. Er det noget du skal kaste dig ud i nu? Måske ikke lige nu. Måske skal du vente, til foråret kommer.

Meget at lære

Du vil lære mange ting i et svømmebassin. Men du skal jo også testes i et ægte miljø. Så det betyder, at der også kommer træningssessioner, der vil foregå ved stranden. Og her til vinter kan det altså blive en ret kold fornøjelse at skulle tage dykkercertifikat. Så det er muligvis bedst, hvis du bruger tiden på at tale med din bror om, at du tager dykkercertifikat – især efter at have læst denne. I kunne måske planlægge den næste dykkerferie sammen. Du kan slet ikke forestille dig, at din bror måske allerede har planlagt at bruge julen et sted, hvor han kan dykke. Dine tanker flyver afsted med dig. Du drømmer. Din bror banker på din dør. Du lukker ham ind på dit værelse. I taler lidt om dagen der gik. Du fortæller ham, at du har besluttet dig for at tage et dykkercertifikat, så I kan dykke sammen.

Bookmark permalink.