Print af godt design

Egentlig har jeg aldrig tænkt over forskellen mellem en blækprinter og en laserprinter. Lidt research har dog lært mig, at der er forskel på de to slags printere. En laserprinter bruger patroner, hvor blækket ligger i pulverform. En blækprinter bruger – ja gæt engang: blækpatroner. Blækket i den slags patroner er flydende.

Blæk eller laser?

Der er fordele og ulemper ved begge typer printere. Blækpatroner ( se dem her ) gør, at printeren er god til både at printe tekst og fotografier, fordi dråbernes størrelse i printet kan varieres. En laserprinter printer en tekst meget skarpt, men er ikke så god, hvis man vil printe fotografier ud. En laserprinter er generelt meget hurtig, hvor en blækprinter kan være lidt langsom til at få printet teksten eller fotografiet ud.

Laserprinterens patroner er lidt dyrere end blækpatronerne. Til gengæld holder laserpatronerne længere, så et print på langt sigt ikke bliver dyrere end et print fra en blækprinter. Selve printerens pris spiller måske også en rolle. Blækprintere er generelt billigere end laserprintere. Naturligvis kommer det an på, hvad du vil bruge printeren til. Nogle blækprintere kan være forholdsvist dyre.

Der findes blækprintere på markedet, som ikke har brug for nye blækpatroner. Det er muligt at finde blækprintere, som du selv kan fylde blæk på. Du skal altså ikke derfor købe patroner, men kan nøjes med at købe blæk og så fylde op efter behov.

Når du står og skal købe en printer, så vil jeg anbefale, at du først finder ud af, hvad din printer skal bruges til. Som du kan se, så er der forskel på, om du kun vil printe tekst ud. Eller om du også vil printe billeder og fotografier. Derefter, så vil jeg anbefale, at du besøger en specialforretning for kontorartikler og får en snak med personalet dér. De kan som regel give dig de bedste råd, så du ikke bruger dine penge forkert.

Bookmark permalink.