Sofaer og industrielt design

Inde i stuen har vi to sofaer stående. De står vinkelret på hinanden, og så har vi et lille, firkantet sofabord i hjørnet, som dannes mellem sofaerne. Det, synes vi, er mest praktisk. Det der uforklarligt, men vi synes faktisk, at vi får udnyttet pladsen bedre, end hvis vi havde købt en hjørnesofa. Det er, som om at den siddeplads i hjørnet altid går tabt. Hvis vi har gæster, og vi sidder og sludrer i sofaen, så er der aldrig nogen, som sætter sig i hjørnet. Men fordi vi har to sofaer, så har vi aldrig problemer med, at gæsterne ikke føler sig godt tilpas. Og så har vi mulighed for at dæmpe lyset fra lampen i hjørnet, så det ikke er for skarpt, men skaber hygge.

Rengøringen

Jeg synes, også det er meget nemmere at få gjort rent om sofaerne, når de står i vinkel til hinanden. De er nemmere at flytte, så man kan komme til med støvsugeren. Havde det været en hjørnesofa, ville det være for tungt at flytte for at komme til med støvsugeren.

Det, som ikke er så heldigt med vores to sofaer, er, at de ikke har samme stof på hynderne. Den ene har beige stof, og den anden har lysegråt. Det ser lidt ’forvirret’ ud sådan rent stilmæssigt. Vi plejer at kamuflere det med at lægge tæpper over dem, så de ser ud, som om deres hynder er ens. Men det holder ikke i længden. Tæppet bliver krøllet og skal hele tiden lægges på plads.

Sove i sofaen

Derfor har vi faktisk overvejet at købe en hjørnesofa. Jeg er ikke helt glad for idéen, men kan godt se fordelen. Det vil være en god gerning for stilen i vores stue. Min mand er vild med idéen. Han synes, det kunne være ret fedt med sådan et stort møbel. Det ville fritage ham for at skulle rejse sig, når han vil vende sig fra venstre side til højre side, når han virkelig dovner den af, når han har fri. Og det gør han. Han arbejder hårdt, og når han har fri, så gider han kun at ligge på sofaen. I al fald de første 2 fridage. De næste 2 kan han godt finde på at hjælpe til herhjemme, inden han skal afsted på arbejde igen.

Det kan godt give mig pip, når han dovner. Jeg forstår godt, at han er træt og bare skal hvile ud. Han er kaptajn i et stort flyselskab, og han skal virkelig have lov til at hvile ud og være doven. Men det kan blive lidt besværligt især i de perioder, hvor han har fri i weekenderne. Der kan vi godt få nogle gode skænderier over brugen af sofaerne. Jeg kunne godt tænke mig, at han bare lagde sig ind og sov i vores seng, men nej. Sofaen, som er familiens samlingssted, er det sted, han vælger at slå sig ned i. Jeg kan godt forstå det. Han kan lide at høre, at børnene er omkring ham. Men alligevel, det er lidt irriterende for mig. Jeg kan nemlig ikke komme til med støvsugeren.

Møbler i industrielt design

Vores nabo til gengæld – de er gået helt bananas i det, der kaldes industrielt design af møbler – og jeg må da indrømme, at det er ganske flot. Se det her for eksempel: https://zonexlnt.dk/product-category/industrielle-mobler/

Bookmark permalink.