Sommer på Mols

Det er super. Det er lige til højrebenet. Det er bare perfekt. I har fundet sommerhuset, som I gerne vil bo i. Det er nemlig sådan, at I har valgt at holde ferie i et sommerhus i år. Her i landet. Hjemme i Danmark. Og det skal være på Mols. I har længe ledt efter sommerhuse på Mols. Og endelig har I fundet huset. Det skal nemlig danne ramme om jeres juleferie. 10 dage. I skal afsted lige inden Lille Juleaften – og så vil I tilbage til byen igen et par dage efter Nytår 2023. Men hvorfor skal det lige præcist være på Mols? Ja, det er der sådan set ikke andre grunde til, end at I har en forestilling om, at det bliver skønt at bo på Mols i 10 dage over jul. I fred og ro. Med godt eller dårligt vintervejr. Og med børn, som I kan bilde ind med en masse løgnehistorier.

Molboer er hyggelige

De handler om molboerne – og det handler om, at I vil vise jeres børn, at Danmark er meget mere end en storby, hvor busserne kører til tiden og hvor folk har travlt. Det handler om, at I tror på eventyret. I tror på, at I vil kunne holde jeres børns forestilling om julemanden i live – bare endnu et enkelt år. Det handler om, at I skal holde jul, som en lille familie, der ikke har bekymringer, sådan som molboerne havde det for mange år siden. Det handler om, at I vil vise jeres børn, at naturen ikke er farlig, men tværtimod, gerne vil samarbejde med os. Den er bare frustreret lige nu. Derfor har vi de store klimaforandringer.

Gode forhold til ferien

Naturligvis handler det også om, at I gerne vil holde ferie under gode forhold. I og jeres børn skal ikke udsættes for kummerlige forhold under jeres juleferie. Og nej, det handler ikke om, at I vil undgå familien i julen. Det handler om at skabe fred, idyl og om at holde idéer og tro i live. Derfor skal det være et af de smukkeste sommerhuse på Mols, som I skal leje. Og det er netop det hus, I lige har fundet. Det indeholder både brændeovne, indendørs pool og en kæmpestor Tv-skærm. Så, der bliver ikke mangel på tegneserier og hygge selve juleaftensdag.

Det er jo traditionelt dagen, hvor anden og flæskestegen skal steges. Der bliver travlt i køkkenet. Og dog: Ikke så travlt som sædvanligt. I bliver kun jer 4 til jul. Ikke nogen bedsteforældre. Ikke nogen tanter, onkler, fætre og kusiner. Kun jer. Og tid: Tid til at læse juleeventyr højt for hinanden. Tid til at tale om Mols. Tid til at planlægge nogle udflugter ud i landskabet, hvor I kan opdage, hvordan det er at bo på Mols, hvis man er en fugl eller et eller andet lille dyr. Fx en mus.

Kære, I får en vidunderlig juleferie på Mols! Og jeg kan især godt lide, at I valgte et af de smukkeste sommerhuse på Mols – de bedste danske sommerhuse efter min mening. Det vil give jer en god ramme – jeres børn vil huske julen 2022 – altid!

På det sydlige Djursland ligger Nationalpark Mols Bjerge, der omfatter en del af det sydlige Djurslands kyster, nogle havområder, byen Ebeltoft, og et fredet bakkelandskab centralt på Mols uden landbrug. Denne del bliver plejet i retning af et åbent steppeagtigt efter-istidslandskab. Det foregår ved afgræsning, og ved at fjerne trævækst i et vist omfang, med henblik på at undgå at landskabet springer i skov, hvilket ville være den naturlige tilstand i dag, men som ville blokere for udsigt og tilgængelighed i området. Nationalpark Mols Bjerge blev etableret i 2009, mest på privatejet jord. Oprettelse af parken indebar ikke køb eller ekspropriation af jord, men blot en hensigtserklæring om at styrke information om, adgang til og pleje af områdets naturværdier.

De største bugter, vige og næs på det sydlige Djursland er: Gåsehage, Ahl Hage, Ebeltoft Vig, Helgenæs, Begtrup Vig, Mols Hoved, Skødshoved, Aarhusbugten, Kalø Vig, Knebel Vig, Egens Vig og Følle Vig.

Bookmark permalink.