Større læber – færre rynker

De der dybe rynker i panden er du ikke så glad for. De irriterer dig. De får dig til at se ældre ud, end du er. Du har også hørt, at flere og flere mænd har fået behandling med fillers, så de kommer til at se godt ud. Og du forstår dem fuldt ud. Du vil også gerne se godt ud. Du vil ikke se træt og slidt ud. Derfor har du besluttet dig for at få gjort noget ved rynkerne i panden. Det første problem, du har tacklet, har derfor været at finde en dygtig speciallæge, som vil kunne give dig den behandling, du har brug for. Du gik til den første konsultation hos lægen, hvor I fik en god samtale om, hvad dit problem er, og hvad der kan gøres ved det.

Ikke kun Botox

Lægen anbefalede faktisk, at du skal have en kombination af filler og botox behandling. Han åbnede dog også muligheden for, at du kun får en botox behandling. Da du hørte det, var du lige ved at løbe bort. Din tanke var, at ”Botox behandlinger skal du ikke have. Botox, det er for kvinder”. Heldigvis er din speciallæge en erfaren mand, så han kunne godt læse din tanke. Her er en klinik, der giver Botox behandling til begge køn.

Derfor fangede han dig i panikken og forklarede dig, hvad forskellen på filler behandlinger og botox egentlig er. Forklaringen var rimeligt videnskabelig. Sådan noget med, hvad det er for nogle midler, de to forskellige behandlinger benytter. Meget af forklaring var lidt forvirrende for dig. Men essensen forstod du.

Forskellen er nemlig, at der, hvor en filler behandling faktisk fylder et hulrum under huden ud, eller skaber mere volumen i huden, så virker botox anderledes. Botox bruges nemlig ikke til at udfylde hulrum eller til at skabe volumen i huden. Botox anvendes på en måde, så det faktisk lammer de nerver, der sender signaler til hjernen om, at musklerne skal trække sig sammen. Når musklerne trækker sig sammen, trækker og strækker de huden – og det er grunden til, at rynkerne fremkaldes. Hvis nerverne bliver ’bedøvet’, så kan de ikke sende signalerne til hjernen. Dermed trækker musklerne sig ikke sammen, og der fremkommer derfor ikke rynker i huden. Så simpelt er det faktisk.

Også til mænd

Lægen forklarede dig også, at Botox ikke kun er for kvinder. Netop fordi det virker på en anden måde, end fillers gør. Det er også derfor mange behandlinger imod rynker består af en kombination af de to behandlingsformer. Endelig forklarede han dig også, at en botox behandling kan holde i lang tid. Det kan dog komme på tale, at den skal gentages. Det kommer helt an på, hvordan din krop fungerer. Dette er noget, som I vil finde ud af sammen. Efter lægens forklaringer blev du roligere. Du bad dog om at få lov til at tænke over det i et par dage. Og det er i den fase, du er i nu. Du skal lige tænke dig om. Vil du videre med en botox behandling eller en kombineret behandling? Din læge forstod dig 100%. Ja, han var faktisk glad for, at du bad om lidt tænketid. Det er fornuftigt. Og du finder den rigtige løsning.

Fyldigere læber

Når du sådan er kommet lidt op i årene, så er det ikke altid, at du kan nøjes med en god ansigtscreme, der kan holde huden spændstig. Det er naturens gang. Med alderen bliver vores hud slappere. Vi får rynker. Rynker vidner dog om muskelaktivitet og om, at vi lever livet. Det er bare sådan, at nogle af rynkerne kan vi tolerere. Andre ikke. Sådan er vi. Har du fx rynker omkring munden eller i panden, som du ikke er glad for, så kan du få gjort noget ved dem. Det er op til dig, om du vil det eller ej.

Hvis du vil, så vil jeg anbefale dig, at du først finder en speciallæge, som har erfaring med rynkebehandling. Det er nemlig ikke altid en helt nem og enkel behandling, der skal til. Og når jeg siger, at du skal finde en læge, som har erfaring, så er det, fordi du skal have tillid til lægen, der skal behandle dig. Hvordan opbygger I så tilliden? Ja, det vil ske via samtaler, som du skal have, inden en behandling vil kunne ske. I skal tale om, hvilken behandling der vil være bedst for dig. Der kan være tale om, at du har brug for en filler behandling eller en behandling, der består både af filler og botox behandling. Det kan også være, at en kombination af de to behandlinger vil være den bedste løsning.

Restylane og Juvederm fillers

Endelig kan det også være, at dit rynkeproblem skal løses med en behandling et andet sted. Fx så har mange kvinder oplevet, at når de fik lavet større læber med Restylane eller Juvederm, så fik de en behagelig overraskelse: Rynkerne om munden blev mindre.

Så: Der er mange forskellige muligheder for at få gjort noget ved rynkerne. Behandlingen, du skal have, vil lægen kunne rådgive dig om. Du vil også få mulighed for at spørge lægen om, hvad de enkelte behandlinger består af. Selvfølgelig vil du få svar på alle spørgsmålene. På den måde bygges tilliden op. Og den er altså vigtig for, at du kan få et godt resultat. Måske har du tænkt, at du bare skal have lagt noget filler ind, så rynkerne forsvinder. Men ved du, at du så måske bliver nødt til at gentage behandlingen kort tid efter igen? En filler behandling kan måske holde i 6 måneder hos nogle kvinder. Hos andre holder de ikke lige så længe. En behandling med botox kan måske holde i 12 måneder, men måske holder den kun i 6 for dig. Det er meget individuelt.

Naturligvis er der også forskel på hvilken behandling du skal have alt efter, hvor det er, at du skal have fjernet rynkerne. Er det rynker i panden? Er det rynker omkring munden? Eller er det bare noget med, at nogle af de meget dybe rynker ved øjnene skal glattes lidt ud? Er det noget med, at du bare vil se lidt mere frisk og udhvilet ud, end du gør nu? Alle disse spørgsmål skal du og din læge tale om, inden i starter på den behandling, der er bedst for dig.

Bookmark permalink.