Til Spanien

Som ganske lille – altså dengang du var 13 – 14 år gammel, fik du lov til at komme på sprogkursus i England. Det var en super oplevelse, hvor du skulle bo hos en engelsk familie, hvor du fik undervisning i engelsk sprog, og hvor du også fik mulighed for at lære den engelske 5-o’clock tradition at kende. Du lærte også at ride! Det var et krav fra værtsfamiliens side. Så ja, du lærte noget om England. Du fik meget ud af de tre uger derovre – ikke kun med hensyn til sproget. Også med hensyn til at turde lære andre kulturer at kende.

Udlængsel

Desværre skulle du hjem til Danmark, hvor du startede i gymnasiet efter en god sommer i England. Du fik gode karakterer, og du blev sendt direkte videre på universitetet. Her er du nu. Du skal til at skrive afgangsopgave – og du har lige haft den der oplevelse: ”Jeg er så træt af at gå i skole – jeg skal væk!” Panikken rammer dig. Hvor skal du tage hen? Og hvordan kan du retfærdiggøre, at du vil væk over for dine forældre, som har givet dig alt?

Du gransker lidt i dine hukommelse og kommer i tanke om, at du havde en dejlig sommer i England. For mere end 10 år siden. Skal du tage til England og besøge familien, du boede hos? Egentlig ikke. I holdt kontakten ved lige i nogle år, men så døde det ligesom ud. Du tænker på, hvad det egentlig var, som var så dejligt ved besøget hos familien. Svaret: Du kom tæt på deres hverdag og deres kultur. Og her er det, at du finder ud af, at du vil lære mere om de europæiske kulturer og livsformer. Det undrer dig, at du studerer medicin. Det er jo ikke læge, du vil være. Du vil lære mere om, hvad det vil sige at være sydeuropæer eller at bo i Østrig.

Vil finde job i Spanien

Du vil vide mere om, hvordan livet er i Europa. Sådan! Du beslutter derfor, at du vil finde et arbejde i Spanien. Et eller andet sted skal du jo starte. Og hvad bedre end under sydligere himmelstrøg? Du beslutter, at du vil tage orlov fra studierne og bruge et års tid – eller mere – i Spanien. Lære alt om, hvordan det er at bo i Spanien – og hvordan mennesker dér håndterer hverdagen. Og ja, du er heldig. Du finder faktisk ret hurtigt en ledig stilling i Spanien, hvor du kan arbejde og samtidigt lære alt om, hvordan hverdagen i Spanien er.

Du sender en ansøgning og får ret hurtigt svar om, at stillingen endnu ikke er besat. Du er velkommen som firmaets nye medarbejder. Din fremtidig arbejdsgiver vil dog gerne have at vide, hvornår du kan starte. Så opgaven bliver nu at fortælle dine forældre, at du tager orlov fra medicinstudiet, fordi du overvejer at dreje studierne hen imod sociologi. Det er en opgave, der bliver svær at løse. Men du er totalt overbevist om, at et arbejde i Spanien vil give dig tid til at tage den rigtige beslutning.

Bookmark permalink.