Trivsel i designbranchen

Her i firmaet bliver der gjort rigtigt meget, for at alle skal trives godt. Det er en stor arbejdsplads, vi er i alt ca. 275 ansatte. Ledelsen har i de sidste år taget initiativ til at lave arrangementer for os, så vi kan få et godt sammenhold lære hinanden at kende og finde aktiviteter, vi kan lave uden for arbejdstid. Det er faktisk en rigtig god virksomhed, fordi de forsøger også at inddrage vores familier i nogle af aktiviteterne. Altså de af os, som har familier.

Ledelsen mener, at det er vigtigt med glade medarbejdere. Og det tror jeg, de har ret i. Vi er glade for vores arbejde, og siden de begyndte at lave arrangementerne, har det også givet bedre resultater for virksomheden. Sådan i tal, du ved. Overskuddet er vokset, også selv om udgifterne til aktiviteterne er kommet på deres budget!

Arbejdsglæde

De laver bl.a. aftener og dage for os med foredrag. Eller kurser. Sommetider laver de udflugter – det sker mest i weekenderne, og det er her familiemedlemmer, kan komme med. For nogle uger siden var det en tur til Legoland. Det var gået rigtig godt alle dem, som deltog, og har børn i alderen 4 – 10 år, var kommet tilbage med smil på læberne og talte om hvor hyggeligt det havde været. Nogle af dem havde fundet nye legekammerater til deres børn. Det er jo helt fint.

Sjovt foredrag om glæden på arbejdet

I sidste uge deltog jeg i et foredrag om arbejdsglæde med Rune Green. Det var et godt foredrag. Det kunne efter min mening godt have varet dobbelt så lang tid. Foredragsholderen var utroligt god. Morsom og vidste meget om, hvordan man kan skabe arbejdsglæde. Både på det vandrette plan, altså imellem kollegaer, men også på det lodrette – mellem medarbejdere og ledelse.
Vi hørte en del case stories, hvor foredragsholderen analyserede, hvordan en negativ tilgang til en opgave kan vendes til en positiv. Vi fik også en hel del tips til, hvordan vi kan undgå at ryge ind i et dårligt forløb, hvis fx en af os kommer på arbejde og er sur eller ulykkelig.

Det var et super godt foredrag, som varede i halvanden time. Jeg følte det, som om det kun varede en halv. Et par af mine kollegaer syntes også, at foredraget havde været godt. De syntes også, at vi sagtens kunne have brugt halvanden time mere. Vi var alle sammen enige om, at vi vil forsøge at bruge nogle af de tips, vi fik i vores dagligdag. Og give dem videre til de af kollegaerne, som ikke kunne deltage i foredraget.

Det har vi så forsøgt at gøre her i den forgangne uges tid. Og ved du hvad? Det virker. Der er ikke noget at være bange for. Hvis en kollega måske sidder og er lidt sur, så kan hendes eller hans surhed nemt vendes til et smil og et grin, så stemningen bliver positiv. Det handler ofte om lige at få sagt noget sødt eller sjovt, og så se at komme videre sammen og få løst opgaven.
Jeg kunne godt tænke mig, at den foredragsholder kommer igen. Det ville være så fedt, hvis andre af mine kollegaer også fik muligheden for at høre det.

Bookmark permalink.