Tryghed i eget hjem

Det er vigtigt at kunne sove trygt i sit hjem. Det er også vigtigt at kunne forlade hjemmet og samtidigt være tryg ved det. Det er der flere og flere danskere, som forstår. De vil derfor gerne sikre deres hjem og bolig mod tyveri. Der sker nemlig mere end 30.000 indbrud årligt i Danmark. Tyverialarmer er derfor blevet almindelige i vores hjem. Fornuftigt nok.

Tyverialarmer

Tyverialarmer er også blevet billigere i de seneste år. Det er ikke længere en stor udgift at få et godt alarmsystem sat op. Førhen har det været forbeholdt store virksomheder at få tyverialarm, men i dag er det muligt også for private. Det er muligt at få en privatalarm, som giver god tryghed. Nogle alarmsystemer kombinerer tyverialarm med videoovervågning og adgangskontrol. Det synes måske at være lidt for meget af det gode, men det er fornuftigt nok. Kommer tyveknægtene en dag eller nat, hvor du ikke er hjemme, kan det hjælpe politiet, hvis systemet også har videoovervågning.

Privatalarmer

Et indbrud i dit hjem er en forfærdelig oplevelse. Det kan lede til voldsomme problemer med angst og andre psykiske problemer. Det kan også påvirke forholdet mellem familiemedlemmer. Så er det ikke en god løsning at få sat en tyverialarm op, så I alle kan føle jer trygge? Det synes jeg, det er. Det behøver ikke at være en kæmpe udgift at få en privatalarm, og den månedlige udgift kan holdes på et niveau, hvor alle kan være med.

Det, som er vigtigt, er, at du sørger for, at systemet, du vælger, kan betjenes af alle familiemedlemmer. Meget ofte er sådan en tyverialarm nem at slå til og fra, og den kan tit styres via internettet eller en app, du kan downloade.

Det, som du skal være opmærksom på, når du vil anskaffe en tyverialarm, er metoden, som bruges til at give dig besked om, at alarmen er aktiveret. Tit kan det ske via sms og e-mail. Du kan også abonnere på systemer, hvor en bemandet vagtcentral er tilsluttet hele døgnet rundt. Det kan være et ekstra element, som gør, at du føler dig tryggere.

Bestemt ikke pjattet

Du synes måske, at det er lidt pjattet at ville have en privatalarm. Måske – men jeg vil klart anbefale det. De fleste af os bor i parcelhuse – og med årene er de blevet større. Sagt på en anden måde: Vi har hver især mere plads i vores bolig. Det betyder, at vi ikke kan overvåge hele boligen, som vi måske kunne for ca. 40 år siden. Tyven kan sagtens bryde ind i huset, selvom du er hjemme. Så en tyverialarm er ikke en dårlig idé. Når den hyler, hvis tyven har smadret ruden til kælderen, så vil du kunne høre det lige med det samme. Du kan nå at tage dine forholdsregler og få ringet til vagten og politiet. Det kan fx være, at du skal aflåse døren til kælderen, så tyven ikke kommer op i din stue eller dit køkken. Og tyven vil helt sikkert blive forskrækket og fortryde, at han eller hun brød ind i dit hus.

Bookmark permalink.